Znáte tento trik na kynuté záviny, díky kterému vám neprasknou? Pokud ne, tak určitě znáte častý problém: připravíte kynuté těsto, naplníte ho náplní, zavinete, těšíte se, jaké je to krásné, dáte péct a bum! Závin po stranách praskne a je po parádě. Také jsem zažila nejedno takové zklamání, ale konečně vím, jak na to a jak prasknutí předejít. Roládu dávám do studené trouby a až potom ji zapnu na 200 stupňů, postupně teplotu snižuji. Vyzkoušejte i můj recept na skvělý makový závin. Autor: Alena Borchova
Znáte tento trik na kynuté záviny, díky kterému vám neprasknou? Pokud ne, tak určitě znáte častý problém: připravíte kynuté těsto, naplníte ho náplní, zavinete, těšíte se, jaké je to krásné, dáte péct a bum! Závin po stranách praskne a je po parádě. Také jsem zažila nejedno takové zklamání, ale konečně vím, jak na to a jak prasknutí předejít. Roládu dávám do studené trouby a až potom ji zapnu na 200 stupňů, postupně teplotu snižuji. Vyzkoušejte i můj recept na skvělý makový závin. Autor: Alena Borchova
Záviny prasknou pouze tehdy, pokud nejsou před pečením dostatečně vykynuté. Když je dáte do studené trouby, na začátku ještě trochu vykynou, protože kvasinky mají rády teplo. Je to skvělý trik!
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě