Fantastické želé kostky s lesním ovocem

Recept Fantastické želé kostky s lesním ovocem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Na žádost mé dcery jsem upekla jeden ovocný koláček se želé. V mrazničce jsem měla ještě zásoby lesního ovoce, tak jsem to využila. Ovoce můžete použít jakékoliv, nemusí být ani zmrazené, klidně můžete použít i kompotované nebo čerstvé. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

5 ksvejce
220 ghladká mouka
180 gkrystalový cukr
5 lžicvoda
1 bal.prášek do pečiva

Krém:

500 mlmléko
1 bal.vanilkový pudink
4 lžícekrystalový cukr
50 mlovocný sirup
500 mlsmetana ke šlehání
1 bal.vanilkový cukr

Želé:

1 lvoda
1 bal.jahodové želé
dle chutiovoce

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vajíčka spolu s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vodu a na závěr i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Připravené těsto vylijeme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 25 minut - sledujeme. Po upečení necháme vychladnout.
  2. Klasickým způsobem uvaříme pudink, ale přidáme i ovocný sirup (mléko, vanilkový pudink, krystalový cukr a sirup smícháme v hrnci a vaříme do zhoustnutí). V druhé misce vyšleháme smetanu ke šlehání s vanilkový cukrem. Když máme pudink vychladlý smícháme ho s vyšlehanou šlehačkou.
  3. Želé připravíme podle návodu na obalu. Já jsem měla jeden balíček na 1 litr vody. Pokud nemáte ochucené nebo barevné želé, obarvěte ho ještě potravinářskou barvou.
  4. Upečený plát těsta potřeme připraveným krémem, poklademe ovoce podle chuti a zalijeme ho želatinou. Zaléváme opatrně a pomalu. Necháme pořádně ztuhnout v lednici a podáváme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit