Fantastický čokoládový cheesecake, na kterém není co zkazit - ZÁKLADNÍ RECEPT

Přidal: Triniti, 22.2.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Narozeniny, Dorty, Sladké dorty, Nejlepší dezerty, Cheesecake, Dezerty, Nepečené dezerty
Fantastický nepečený cheesecake plný čokolády. Pokud jste fanouškem kvalitní hořké čokolády, určitě vyzkoušejte. Pokud máte raději mléčnou, tak použijte mléčnou čokoládu. Cheesecake tak bude mnohem sladší :) Autor: Triniti
Přidal: Triniti, 22.2.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Narozeniny, Dorty, Sladké dorty, Nejlepší dezerty, Cheesecake, Dezerty, Nepečené dezerty
Čas přípravy:
SUROVINY
Základ:
2 bal.bebe sušenky
180 gmáslo
Náplň:
500 gmascarpone
250 gčokoláda 70%
1 ksprášková šlehačka (případně 150 ml smetany na šlehání)
130 mlmléka
Poleva:
130 mlsmetana ke šlehání
100 gčokoláda
- Připravíme si kulatou formu na pečení a dno vyložím papírem.
- Sušenky rozdrtíme pomocí mixéru na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Hmotu navrstvíme na dno formy a pořádně utlačíme. Odložíme do lednice.
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme jemně vychladnout. Přidáme ji k mascarpone a zamícháme. V mléce vyšleháme práškovou šlehačku (můžete použít i rostlinnou z kelímku) a obě hmoty spojíme.
- Navrstvíme na základ a pěkně uhladíme.
- Nalijeme na vrch a necháme v lednici ztuhnout (nejlepší nechat tuhnout celou noc).
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Fantastický čokoládový cheesecake, na ktorom nie je čo zkaziť - základný recept.
KOMENTÁŘE K RECEPTU