NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Čokoládový cheesecake Fantastický čokoládový cheesecake, na kterém není co zkazit - ZÁKLADNÍ RECEPT
Fantastický čokoládový cheesecake, na kterém není co zkazit - ZÁKLADNÍ RECEPT
Fantastický čokoládový cheesecake, na kterém není co zkazit - ZÁKLADNÍ RECEPT
Foto: Triniti

Fantastický nepečený cheesecake plný čokolády. Pokud jste fanouškem kvalitní hořké čokolády, určitě vyzkoušejte. Pokud máte raději mléčnou, tak použijte mléčnou čokoládu. Cheesecake tak bude mnohem sladší :) Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   22.2.2019

Fantastický čokoládový cheesecake, na kterém není co zkazit - ZÁKLADNÍ RECEPT

Fantastický nepečený cheesecake plný čokolády. Pokud jste fanouškem kvalitní hořké čokolády, určitě vyzkoušejte. Pokud máte raději mléčnou, tak použijte mléčnou čokoládu. Cheesecake tak bude mnohem sladší :) Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

2 bal.
bebe sušenky
180 g
máslo

Náplň:

500 g
mascarpone
250 g
čokoláda 70%
1 ks
prášková šlehačka (případně 150 ml smetany na šlehání)
130 ml
mléka

Poleva:

130 ml
smetana ke šlehání
100 g
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
  1. Připravíme si kulatou formu na pečení a dno vyložím papírem.
  2. Sušenky rozdrtíme pomocí mixéru na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Hmotu navrstvíme na dno formy a pořádně utlačíme. Odložíme do lednice.
  3. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme jemně vychladnout. Přidáme ji k mascarpone a zamícháme. V mléce vyšleháme práškovou šlehačku (můžete použít i rostlinnou z kelímku) a obě hmoty spojíme.
  4. Navrstvíme na základ a pěkně uhladíme.
  5. Na vrch připravíme ganache polevu - smetanu ohřejeme a do horké nalámeme čokoládu. Mícháním rozpustíme.
  6. Nalijeme na vrch a necháme v lednici ztuhnout (nejlepší nechat tuhnout celou noc).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář