Fantastický čokoládový cheesecake, na kterém není co zkazit - ZÁKLADNÍ RECEPT

Fantastický nepečený cheesecake plný čokolády. Pokud jste fanouškem kvalitní hořké čokolády, určitě vyzkoušejte. Pokud máte raději mléčnou, tak použijte mléčnou čokoládu. Cheesecake tak bude mnohem sladší :) Autor: Triniti

Fantastický čokoládový cheesecake, na kterém není co zkazit - ZÁKLADNÍ RECEPT

Suroviny

Základ:
2 bal.bebe sušenky
180 gmáslo
Náplň:
500 gmascarpone
250 gčokoláda 70%
1 ksprášková šlehačka (případně 150 ml smetany na šlehání)
130 mlmléka
Poleva:
130 mlsmetana ke šlehání
100 gčokoláda

Postup přípravy

  1. Připravíme si kulatou formu na pečení a dno vyložím papírem.
  2. Sušenky rozdrtíme pomocí mixéru na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Hmotu navrstvíme na dno formy a pořádně utlačíme. Odložíme do lednice.
  3. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme jemně vychladnout. Přidáme ji k mascarpone a zamícháme. V mléce vyšleháme práškovou šlehačku (můžete použít i rostlinnou z kelímku) a obě hmoty spojíme.
  4. Navrstvíme na základ a pěkně uhladíme.
  5. Na vrch připravíme ganache polevu - smetanu ohřejeme a do horké nalámeme čokoládu. Mícháním rozpustíme.
  6. Nalijeme na vrch a necháme v lednici ztuhnout (nejlepší nechat tuhnout celou noc).