Fantastický domácí chléb s extra křupavou kůrkou
Už jsem pekla hodně chlebů, ale tenhle má opravdu extra křupavou kůrku. Nikdy jsem chléb před pečením nepotírala vodou a to byla asi chyba v křupavosti. Určitě vyzkoušejte. Autor: Jaja
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
400 mlteplá voda
2 lžícekrystalový cukr
1 lžícesušené droždí
4 lžícerostlinný olej
700 ghladká mouka
2 lžičkysůl
- Do větší misky nalijeme teplou vodu, přidáme cukr, droždí, olej a promícháme. Na závěr postupně přidáváme prosátou mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto rukama rozmačkáme na placku, složíme ji z jedné strany do poloviny a z druhé strany také do poloviny. Následně přeložené těsto otočíme o 90 stupňů a srolujeme. Tento postup zopakujeme ještě dvakrát.
- Před pečením povrch potřeme vodou a jemně poprášíme moukou. Na povrchu provedeme řez ostrým nožem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 25 minut – každý se řídí svou troubou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Fantastický domáci chlieb s extra chrumkavou kôrkou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Fantastisches selbst gemachtes Brot mit super knuspriger Kruste an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Fantasztikus házi kenyér extra roppanós héjjal.
KOMENTÁŘE K RECEPTU