Fantastický domácí chléb s extra křupavou kůrkou

Recept Fantastický domácí chléb s extra křupavou kůrkou

Přidal: Jaja79, 2.11.2021

Kategorie: Chléb, Pečivo, Snídaně, Část dne

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Už jsem pekla hodně chlebů, ale tenhle má opravdu extra křupavou kůrku. Nikdy jsem chléb před pečením nepotírala vodou a to byla asi chyba v křupavosti. Určitě vyzkoušejte. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Jaja79, 2.11.2021

Kategorie: Chléb, Pečivo, Snídaně, Část dne

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

400 mlteplá voda
2 lžícekrystalový cukr
1 lžícesušené droždí
4 lžícerostlinný olej
700 ghladká mouka
2 lžičkysůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do větší misky nalijeme teplou vodu, přidáme cukr, droždí, olej a promícháme. Na závěr postupně přidáváme prosátou mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto rukama rozmačkáme na placku, složíme ji z jedné strany do poloviny a z druhé strany také do poloviny. Následně přeložené těsto otočíme o 90 stupňů a srolujeme. Tento postup zopakujeme ještě dvakrát.
  3. Na závěr vytvarujeme bochník, který položíme na plech a necháme kynout asi 20 minut.
  4. Před pečením povrch potřeme vodou a jemně poprášíme moukou. Na povrchu provedeme řez ostrým nožem.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 25 minut – každý se řídí svou troubou.
  6. Po upečení ho položíme na mřížku a postříkáme vodou. Necháme vychladnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit