Fantastický hrnkový borůvkový koláč s drobenkou

Vyzkoušela jsem připravit trošku zdravější, ale o to chutnější borůvkový koláč s fantastickou, křupavou drobenkou s třtinovým cukrem. Miluji borůvkové koláče a pokud jsou ještě v kombinaci s tvarohem je to neodolatelná pochoutka. Tento je bez tvarohu, ale také fantastický. Zkuste. Autor: Mineralka

Přidal:, 4.9.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Borůvky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Fantastický hrnkový borůvkový koláč s drobenkou

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
2 hrnky (250 ml)cukru
1 bal.vanilkový cukr
2 hrnkycelozrnné mouky
2 hrnkyhladké mouky
1 ksprášek do pečiva
1 hrnekolej
1 hrnekmléka
Drobenka:
50 gmáslo
100 gpolohrubá mouka
70 gtřtinový cukr
borůvky

Postup přípravy

  1. Vejce oddělíme - žloutky šleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme mléko, olej a zlehka přimícháme mouky smíchané s práškem do pečiva. Střídavě přidáváme ušlehaný sníh z bílků.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Rozetřeme a poklademe umyté borůvky.
  3. Na borůvky posypeme drobenku, kterou si připravíme ze surovin na drobenku. Pečeme na 170 st. asi 25-30 minut.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Povrch posypeme po upečení a vychladnutí moučkovým cukrem.