NejRecept.cz Dezerty Koláče Fantastický koláč Nescafé se smetanovo čokoládovou pěnou
Fantastický koláč Nescafé se smetanovo čokoládovou pěnou
Recept Fantastický koláč Nescafé se smetanovo čokoládovou pěnou
Foto: Mineralka

Přemýšlela jsem, co upeču dobrého k mému meninovému svátku a tak jsem došla k závěru, že by to chtělo něco s chutí kávy. Hledala jsem internetem nějaké inspirace a došla jsem právě k tomuto receptu. Trošku jsem si ho upravila podle sebe a vyšel z toho jeden krásný zákusek, kterým jsem pohostila své hosty. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   18.9.2018

Fantastický koláč Nescafé se smetanovo čokoládovou pěnou

Přemýšlela jsem, co upeču dobrého k mému meninovému svátku a tak jsem došla k závěru, že by to chtělo něco s chutí kávy. Hledala jsem internetem nějaké inspirace a došla jsem právě k tomuto receptu. Trošku jsem si ho upravila podle sebe a vyšel z toho jeden krásný zákusek, kterým jsem pohostila své hosty. Autor: Mineralka

20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

300 g
hladká mouka
150 g
moučkový cukr
100 g
máslo
3 PL
olej
2 ks
vejce
1 PL
Nescafé káva instantní
3 PL
kakao
250 ml
mléko
1 bal.
prášek do pečiva
1 PL
rum

Dále:

1 pohár
marmeláda
150 g
čokoláda
180 g
zakysaná smetana
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Připravíme si suroviny. Moučkový cukr, kávu, olej, kakao, prášek do pečiva a mouku dáme do jedné misky. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Do další misky nalijeme mléko, přidáme k němu dva vajíčka a rozmícháme metličkou a připravíme si i plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. K mléku s vajíčky přidáme rozpuštěné máslo, rum a následně tuto tekutou hmotu nalijeme k sypkým surovinám v misce.
  2. Promícháme a připravené těsto nalijeme na plech. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova, asi 25 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  3. Upečené těsto potřeme marmeládou, já jsem použila domácí meruňkovou.
  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Následné přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Navrstvíme na koláč a vidličkou uděláme vzory.
  5. Dáme do chladničky ztuhnout a můžeme podávat.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Lenka Lenka    ·   27.7.2020   ·   Odpovědět   ·  

Velmi zajímavá kombinace kakaa a kávy , tužší korpus ale měl velký úspěch

Starbucks_lover    ·   7.7.2020   ·   Odpovědět   ·  

V surovinach je rum, v postupu oněm však není ani slůvko. Jinak recept skvělý určitě ho ještě využiji, buchta je velmi dobrá.

NejLucka NejLucka    ·   13.7.2020   ·   Odpovědět   ·  

k tekuté hmotě (těsto) přidáme i rum :) díky

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář