NejRecept.cz Dezerty Koláče Fantastický LION zákusek - KROK ZA KROKEM
Fantastický LION zákusek - KROK ZA KROKEM
Recept Fantastický LION zákusek - KROK ZA KROKEM
Foto: Oobzarciuch

Nejlepší zákusek, jaký jsem kdy jedla! Karamelová vrstva s burizony, jemný krém a nadýchané jemné těsto. Nebíčko v tlamičce!

NejLucka NejLucka    ·   5.4.2016

Fantastický LION zákusek - KROK ZA KROKEM

Nejlepší zákusek, jaký jsem kdy jedla! Karamelová vrstva s burizony, jemný krém a nadýchané jemné těsto. Nebíčko v tlamičce!

Suroviny

Těsto:

5 ks
vajec
3/4 hrnku
kr. cukr
1 hrnek
polohrubá mouka
1 lžíce
kukuřičný škrob
50 g
bílá čokoláda

Krém:

2 hrnky
mléko
2 ks
žloutky
3 lžíce
hladká mouka
2 lžíce
kukuřičný škrob
3 lžíce
kr. cukr
200 g
máslo
2 lžíce
citronová šťáva

Dále budeme potřebovat:

400 g
karamelové salko
2,5 hrnku
čisté burizony
80 g
arašídy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 24 x 28 cm. Dno vyložíme papírem. Troubu předehřejte na 160 stupňů a můžeme se pustit do přípravy.
  2. Bílou čokoládu nastrouháme na jemném struhadle. V druhé misce vyšleháme bílky do tuhého sněhu, postupně přidáváme za stálého mixování kr. cukr a vyšleháme lesklou pěnu. Přidáme jeden žloutek po druhém a za každým žloutkem dobře vyšleháme, ale už ne na vysoké rychlosti šlehače. Přidáme nastrouhanou bílou čokoládu a mouku smíchanou se škrobem. Připravené těsto nalijeme na plech a upečeme. Pečeme cca 35 minut a upečené těsto necháme vychladnout.
  3. 1 hrnek mléka vylijeme do hrnce a na mírném ohni přivedeme do varu. Ve druhém hrnku rozmícháme žloutky, mouku a cukr a nalijeme do horkého mléka. Uvaříme hustý pudink, který zakryjeme alobalem a necháme vychladnout.
    Máslo pokojové teploty vymícháme mixérem do pěny a postupně přidáme vychladlý pudink. Nakonec přidáme citrónovou šťávu.
  4. Karamelové salko ohřejeme a smícháme ho s burizony, promícháme.
  5. Vychladlé těsto překrojíme na polovinu, na jednu část navrstvíme karamelové burizony a pěkně uhladíme. Navrstvíme 3/4 krému a pěkně uhladíme, položíme druhý plát těsta a naneseme zbylý krém.
  6. Vrch posypeme oříšky a odložíme do chladničky ztuhnout.

Zdroj: Oobzarciuch

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty