Nepřekonatelný meruňkový džem podle prababky bez gelfixu a chemie

Přidal: Karambola, 24.4.2019
Kategorie: Meruňková, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Podle ovoce, Meruňky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už roky dělávám domácí džem bez konzervačních látek, pouze z cukru a ovoce. Večer připravím ovoce, zasypu cukrem a do rána nechám ovoce stát. Pustí šťávu a mohu pokračovat dál. Meruňky melu na mlýnku na maso, máme rádi bez větších kousků, ale pokud nechcete zcela rozmixovaný, meruňky pouze jemně tyčovým mixérem mixnite a nechte i pár větších kousků. autor: Karambola
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Karambola, 24.4.2019
Kategorie: Meruňková, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Podle ovoce, Meruňky
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 kgmeruňky
400 gtřtinový cukr
- Naplním skleničky, pořádně uzavřu, otočím dnem vzhůru a uložím pod ručník nebo deku. Po 2 hodinách otočím sklenice a nechám pod ručníkem nebo dekou vychladnout. Je vynikající, neztratí barvu a je hlavně domácí, bez ničeho zdraví škodlivého.
KOMENTÁŘE K RECEPTU