Nepřekonatelný meruňkový džem podle prababky bez gelfixu a chemie

Přidal: Karambola, 24.4.2019
Kategorie: Meruňková, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Meruňky, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Už roky dělávám domácí džem bez konzervačních látek, pouze z cukru a ovoce. Večer připravím ovoce, zasypu cukrem a do rána nechám ovoce stát. Pustí šťávu a mohu pokračovat dál. Meruňky melu na mlýnku na maso, máme rádi bez větších kousků, ale pokud nechcete zcela rozmixovaný, meruňky pouze jemně tyčovým mixérem mixnite a nechte i pár větších kousků. autor: Karambola
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Karambola, 24.4.2019
Kategorie: Meruňková, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Meruňky, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 kgmeruňky
400 gtřtinový cukr
- Naplním skleničky, pořádně uzavřu, otočím dnem vzhůru a uložím pod ručník nebo deku. Po 2 hodinách otočím sklenice a nechám pod ručníkem nebo dekou vychladnout. Je vynikající, neztratí barvu a je hlavně domácí, bez ničeho zdraví škodlivého.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Neprekonateľný marhuľový džem podľa prababky bez gelfixu a chémie.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Dżem morelowy, któremu nie da się oprzeć, z przepisu od prababci, bez żelifxu i chemii.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Unübertreffliche Aprikosenkonfitüre aus Omas Küche – ohne Gelierzucker an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Baracklekvár, csupán két hozzávalóból.
KOMENTÁŘE K RECEPTU