Fantastický Milka dort - fotopostup

Kreativitě se meze nekladou a tak jsem vyzkoušela i já milka dort, který je tak fantastický, že ani nemám slov jak ho popsat. Vynikající jemné oříškové těsto je tak lahodné, že se vám doslova rozplývá na jazyku a v kombinaci s vanilkový krémem s příchutí milka čokolády je mňam mňam. Určitě vyzkoušejte i bez příležitosti, postačí vám odpolední kávička :) Autor: Adkas

Přidal:adkas, 22.2.2018
Kategorie: Dorty
Fantastický Milka dort - fotopostup

Suroviny

Těsto (3 ks):
5 ksbílky
120 gkr. cukr
80 gmleté ​​lískové oříšky
2 PLpolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
špetkasůl
Krém:
1 lmléko
3 bal.vanilkový pudink
15 ksžloutky
3 PLkukuřičný škrob
200 gmoučkový cukr
250 gmáslo
100 gbílá čokoláda Milka
100 gčokoláda Milka s malými oříšky

Postup přípravy

  1. Tak na přípravu tohoto dortu budeme potřebovat všechny suroviny na těsto x 3. Na jeden korpus jde 5 vajíček, takže na tři korpusy použijeme 15 vajíček atd.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny, přidáme cukr a šleháme, dokud se cukr nerozpustí a nedostaneme krásnou lesklou tuhou bílou pěnu.
  3. Mleté oříšky zamícháme s moukou a práškem do pečiva a už jen vařečkou promícháme s bílkovou pěnou.
  4. Těsto vylijeme do formy o průměru 24 cm a dáme upéct do předem vyhřáté trouby na 180 st. asi 20 minut. Takto upečeme 3 těsta zvlášť. Upečené těsto necháme mírně vychladnout ve formě a poté vybereme na mřížku. Po vychladnutí odstraníme pečící papír.
  5. Bílou čokoládu rozpustíme nad párou. Buďte opatrní, bílá čokoláda ma tendenci srazit se. Miska, ve které máte bílou čokoládu ve vodní lázni se nesmí dotýkat vody. Čokoládu s oříšky také rozpustíme.
  6. Z mléka, pudinku, škrobu, žloutků uvaříme za stálého míchání hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, po malých množstvích přidáváme hustou vychladlou kaši a šleháme. Krém rozdělíme na polovinu, do jedné části přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a do druhé čokoládu s oříšky a můžeme vrstvit.
  7. Na těsto natřeme krém s oříšky, položíme druhé těsto, natřeme krém s bílou čokoládou, položíme třetí těsto a jemně zatlačíme. Celý dort potřeme krémem (buď s oříšky nebo s bílou čoko) a ozdobíme podle vlastní fantazie. Pokud máte rádi hodně krému, udělejte z celé dávky. Pokud máte rádi dorty s menším množstvím krému, doporučuji ubrat z mléka na 800 ml a přidat 200 g másla. Samozřejmě přiměřeně ubrat i množství cukru a kukuřičného škrobu.

Můj blog: Adkas-tastyfood