NejRecept.cz Dezerty Moučníky Fantastický ořechový krémeš ke kávičce podle mého ověřeného receptu
Fantastický ořechový krémeš ke kávičce podle mého ověřeného receptu
Fantastický ořechový krémeš ke kávičce podle mého ověřeného receptu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Fantastický ořechový krémeš ke kávičce je neodolatelný dezert, který se vyznačuje bohatou a plnou ořechovou chutí. Tento recept využívá domácí ořechové těsto, připravené z mletých ořechů, cukru a vajec, které po upečení vytváří lahodnou, jemně vláčnou základnu. Těsto je pak vrstveno s bohatým vanilkovým krémem, který dodává dezertu krémovost a hladkou texturu. Tento krémeš je dokonalým společníkem k šálku kávy.

NejLucka NejLucka    ·   14.12.2023

Fantastický ořechový krémeš ke kávičce podle mého ověřeného receptu

Fantastický ořechový krémeš ke kávičce je neodolatelný dezert, který se vyznačuje bohatou a plnou ořechovou chutí. Tento recept využívá domácí ořechové těsto, připravené z mletých ořechů, cukru a vajec, které po upečení vytváří lahodnou, jemně vláčnou základnu. Těsto je pak vrstveno s bohatým vanilkovým krémem, který dodává dezertu krémovost a hladkou texturu. Tento krémeš je dokonalým společníkem k šálku kávy.

20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

100 g
mleté ořechy
100 g
mleté piškoty
80 g
krystalový cukr
2 ks
žloutek
5 ks
bílek
50 ml
olej
1 lžička
prášek do pečiva

Krém

3 ks
žloutek
2 ks
zlatý klas nebo vanilkový pudink
5 lžic
krystalový cukr
700 ml
mléko
100 g
máslo

K dokončení

500 ml
smetana 33%
2 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Uvaříme krém se žloutky. Do malého množství mléka přidáme zlaté klasy nebo vanilkové pudinky a žloutky. Pořádně promícháme a vlijeme do horkého mléka a přidáme krystalový cukr. Uvaříme krém. Do horkého vmícháme máslo a necháme vychladnout.
  2. Připravíme si těsto. Z bílků vyšleháme sníh s polovinou cukru. Žloutky vyšleháme do pěny se zbylým cukrem, přidáme olej a postupně piškoty smíchané s ořechy. Na závěr přidáme opatrně bílkový sníh.
  3. Těsto dáme do formy 22-24 cm a pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 8-10 minut.
  4. Těsto dáme na polovinu. Na první plát dáme krém, položíme druhé těsto ak tomu přidáme vyšlehanou smetanu s cukrem a nastrouháme čokoládu. Dobrou chuť.

Děkujeme za recept Gabriele Š. H.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář