Fantastický recept na pravé belgické wafle

Měkké, křehké a zároveň vláčné a křupavé. Ano, taková kombinace se dá docílit těmi správnými surovinami, které použijete na přípravu waflí. Pravé belgické wafle musí být křupavé. Pokud máte rádi sladkou snídani, určitě vyzkoušejte tento recept. Je s přídavkem sušeného droždí a jsou opravdu velmi chutné. Máslo dodá těstu vláčnost a samozřejmě i chuť, proto jsou tak dobré.

Přidal:, 23.5.2017
Kategorie: Moučníky, Chuťovky, Dezerty, Sladká jídla, Vafle
Fantastický recept na pravé belgické wafle

Suroviny

1 lžičkasušené droždí
250 mlteplé mléko
100 gmoučkový cukr
250-300 ghladká mouka
3 ksvejce
150 grozpuštěné máslo

Postup přípravy

  1. Teplé mléko dáme do misky, přidáme lžičku cukru a droždí. Promícháme a necháme chvíli odstát, aby se udělal kvásek.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  2. Po tom, co dostaneme kvásek, přidáme všechny ostatní suroviny a zpracujeme hladké těsto bez hrudek. Nejlepší je mouku prosít minimálně dva krát.
  3. Takto zpracované těsto necháme zakryté potravinářskou fólií odpočívat cca půl hodinu.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Potom naběračkou vrstvíme na rozehřátý waflovač wafle a pečeme dozlatova.
  5. Wafle víte podávat na jakýkoliv způsob. S jogurtem, s ovocem, se sirupem, s čajem, s kávou, s čokoládou, se šlehačkou. Co každému chutná. :)Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou

Zdroj: Vk