Fantastický rybízový koláček bez kynutí s drobenkou

I když je venku velmi teplo, já jsem musela vyzkoušet tento skvělý koláček bez kynutí. Rybíz mi donesla kamarádka z její zahrady, tak jsem to musela zužitkovat. A jak jinak - samozřejmě jsem upekla něco sladkého pod zub pro mlsouny a návštěvu. Autor: Triniti

Přidal:, 7.8.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Fantastický rybízový koláček bez kynutí s drobenkou

Suroviny

Těsto:
200 gpolohrubá mouka
150 gmáslo
150 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
6 gprášek do pečiva
1/2 lžičkysůl
2 ksvejce
Dále:
200 grybíz
200 gmaliny
1 PLhladká mouka
Drobenka:
120 gmáslo
150 ghnědý cukr
100 ghrubá mouka
50 gmleté ​​mandle
špetkasůl

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravíme drobenku a to smícháním všech surovin. Odložíme do lednice.
  2. Připravíme si plech, vyložíme ho papírem a troubu zapneme na 180 stupňů.
  3. Ze surovin vypracujeme těsto, které prsty utlačíme na dno formy. Rovnoměrně poklademe ovoce a zasypeme ho drobenkou.
  4. Pečeme asi půl hodinu, ale sledujeme, každá trouba peče jinak.