Fantastický tvarohový dezert s medovým překvapením
Lahodný dezert. Většina z nás to zná s piškoty jako klasický nepečený dezert se zakysanou smetanou, ale vyzkoušejte upéct medové pláty a použít tvarohový krém. Uvidíte, že nový dezert bude také oblíbený jako klasický piškotový.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
80 gmedu
2/3 hrnkumoučkový cukr
3 hrnkyhladká mouka
3 ksvejce
1/2 lžičkyjedlá soda
Krém:
800 mlsmetana ke šlehání
600 gjemný tvaroh
1 hrnekmoučkový cukr
- Nejprve upečeme medové pláty. Vajíčka vyšleháme s medem a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a utřeme kuličku těsta. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly a každý díl rozválíme na pomoučené pracovní desce na tenký plát, který rádýlkem nakrájíme na proužky a opatrně je přendáme na papírem vyložený plech na pečení. Upečeme při teplotě 220 stupňů dozlatova. Netrvá to dlouho, proto dávejte pozor, abyste kousky příliš nevysušily (5-6 minut).
- Upečené vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- Smetanu vyšleháme s cukrem do tuhé šlehačky a vařečkou přimícháme tvaroh.
- Připravíme formu, kterou vyložíme potravinářskou fólií a můžeme vrstvit. Střídavě ukládáme kousky medového těsta a krém.
- Odložíme do lednice nejlépe na celou noc. Medové pláty těsta změknou a chutě se dokonale propojí.
- Vrch ozdobíme ovocem a čokoládou a můžeme podávat.
Zdroj: Vk
KOMENTÁŘE K RECEPTU