Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Použila jsem koření farmářský steak, ale pokud neseženete, tak nevadí. Koření obsahuje česnek sušený mletý, sůl, pepř černý drcený, sušená petrželová nať šalvěj mletá. Ale v supermarketu běžně koupíte i to, co jsem použila já. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
2x 200 gplátky krkovice s kostí
1 lžícekoření Farmářský steak (Vitana)
2 lžíceoleje
2 ksvelké cibule
200 mlsvělého piva
50 mlvývaru nebo vody
1 lžícesádla
- Plátky krkovice o výšce 2 cm zakápneme olejem a posypeme kořením. V lednici necháme 24 hodin. Před vlastní úpravou necháme při pokojové teplotě hodinu. Poté na pánvi s trochou rozpáleného olejeme zprudla opečeme z obou stran (z každé 3 minuty).
- Do pekáčku dáme sádlo a dno zasypeme na půlkolečka pokrájenou cibulí. Vložíme maso a druhou cibulí taktéž pokrájenou na půlkolečka zasypeme maso. Podlejeme pivem a přiklopíme poklicí nebo alobalem.
- Vložíme do trouby a pečeme hodinu na 220 st.
- Pak odklopíme, podlejem vodou a dopékáme na barvu. Necháme zredukovat výpek. Cibule zmírní hořkost piva. Podáváme např. se šťouchanými brambory.
Můj blog: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Farmárska krkovička v cibuľu a pive.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Karkówka farmera w cebuli i piwie.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Farmer-Nackenfleisch mit Zwiebeln in Bier gegart an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sertés tarja farmer módra, hagymaágyon, sörön sütve.
KOMENTÁŘE K RECEPTU