NejRecept.cz Část dne Oběd Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Recept Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Použila jsem koření farmářský steak, ale pokud neseženete, tak nevadí. Koření obsahuje česnek sušený mletý, sůl, pepř černý drcený, sušená petrželová nať šalvěj mletá. Ale v supermarketu běžně koupíte i to, co jsem použila já. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   20.10.2017

Farmářská krkovička v cibuli a pivu

Použila jsem koření farmářský steak, ale pokud neseženete, tak nevadí. Koření obsahuje česnek sušený mletý, sůl, pepř černý drcený, sušená petrželová nať šalvěj mletá. Ale v supermarketu běžně koupíte i to, co jsem použila já. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
2x 200 g
plátky krkovice s kostí
1 lžíce
koření Farmářský steak (Vitana)
2 lžíce
oleje
2 ks
velké cibule
200 ml
svělého piva
50 ml
vývaru nebo vody
1 lžíce
sádla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Plátky krkovice o výšce 2 cm zakápneme olejem a posypeme kořením. V lednici necháme 24 hodin. Před vlastní úpravou necháme při pokojové teplotě hodinu. Poté na pánvi s trochou rozpáleného olejeme zprudla opečeme z obou stran (z každé 3 minuty).
  2. Do pekáčku dáme sádlo a dno zasypeme na půlkolečka pokrájenou cibulí. Vložíme maso a druhou cibulí taktéž pokrájenou na půlkolečka zasypeme maso. Podlejeme pivem a přiklopíme poklicí nebo alobalem.
  3. Vložíme do trouby a pečeme hodinu na 220 st.
  4. Pak odklopíme, podlejem vodou a dopékáme na barvu. Necháme zredukovat výpek. Cibule zmírní hořkost piva. Podáváme např. se šťouchanými brambory.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář