Farmářská krkovička v cibuli a pivu

Použila jsem koření farmářský steak, ale pokud neseženete, tak nevadí. Koření obsahuje česnek sušený mletý, sůl, pepř černý drcený, sušená petrželová nať šalvěj mletá. Ale v supermarketu běžně koupíte i to, co jsem použila já. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 20.10.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Farmářská krkovička v cibuli a pivu

Suroviny

2x 200 gplátky krkovice s kostí
1 lžícekoření Farmářský steak (Vitana)
2 lžíceoleje
2 ksvelké cibule
200 mlsvělého piva
50 mlvývaru nebo vody
1 lžícesádla

Postup přípravy

  1. Plátky krkovice o výšce 2 cm zakápneme olejem a posypeme kořením. V lednici necháme 24 hodin. Před vlastní úpravou necháme při pokojové teplotě hodinu. Poté na pánvi s trochou rozpáleného olejeme zprudla opečeme z obou stran (z každé 3 minuty).
  2. Do pekáčku dáme sádlo a dno zasypeme na půlkolečka pokrájenou cibulí. Vložíme maso a druhou cibulí taktéž pokrájenou na půlkolečka zasypeme maso. Podlejeme pivem a přiklopíme poklicí nebo alobalem.
  3. Vložíme do trouby a pečeme hodinu na 220 st.
  4. Pak odklopíme, podlejem vodou a dopékáme na barvu. Necháme zredukovat výpek. Cibule zmírní hořkost piva. Podáváme např. se šťouchanými brambory.

Můj blog: Vaření s Tomem