Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP

Recept Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP

Přidal: , 23.3.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Moučníky, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Říká se jim fánky nebo boží milosti. Typické fašankové jídlo, známé v Čechách, na Moravě i na Slovensku. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.3.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Moučníky, Velikonoce

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Budeme potřebovat:

2,5 šálkuhladká mouka
5 ksžloutku
200 gzakysaná smetana (18%)
špetkasůl
1,5 lžícerum
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
vanilkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku spolu se solí prosejeme přes síto. Do středu uděláme důlek a přidáme žloutky, zakysanou smetanu a rum. Vypracujeme hladké těsto.
  2. Připravené těsto dva krát pomeleme na mlýnku (používáme mlýnek na maso, který má co nejmenší "dírky"). Těsto tak získá objem, je nadýchané a pružné.
  3. Pomleté těsto rozdělíme na 3 části. Když s těstem nepracujeme, stále ho máme zakryté bavlněnou utěrkou, aby nám nevyschlo.
  4. Těsto pomocí válečku rozválíme na tenký plát (cca 2 mm). Pomocí ozubeného kolečka nakrájíme kosodélníky. Do každého uděláme uprostřed jeden řez a oba kraje přes tento otvor přetočíme. Takto připravené malé kosodélníky ukládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlata.
  5. Upečené odkládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje a následně je posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit