Fazolky na smetaně s bramborem, vejcem a masíčkem

Recept Fazolky na smetaně s bramborem, vejcem a masíčkem

Přidal: , 27.10.2017

Kategorie: Luštěniny, Fazole, Oběd, Omáčky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Smetanová omáčka, v ní fantastické křupavé zelené fazolky, k tomu masíčko, vajíčko uvařené na tvrdo a vařené brambory. Jednoduché, chutné, syté a hlavně na oko krásné jídlo, které můžete připravit v neděli k obědu. Nechte se inspirovat. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.10.2017

Kategorie: Luštěniny, Fazole, Oběd, Omáčky

SUROVINY

1 kscibule
2 lžícehladké mouky
fazolové lusky
máslo
olej
mléko dle potřeby
bílý pepř
sůl
ocet
cukr
smetana (30)
kopr dle chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců, opláchneme a překrájíme. Povaříme v osolené vodě na skus. Zchladíme ledovou vodou a necháme na sítku okapat.
  2. Na másle a trošce olejem necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce hladké mouky a vymícháme světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem a pomalu necháme probublávat.
  3. Ochutíme bílým pepřem, solí, trochou octa, cukrem.
  4. Zjemníme 30% smetanou, přidáme fazolové lusky a doladíme chutě.
  5. Já ještě přidávám pro vůni trochu nasekaného kopru.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit