NejRecept.cz Luštěniny Fazole Fazolové lusky na smetaně, tatarkové bramburky a ztracené vejce
Fazolové lusky na smetaně, tatarkové bramburky a ztracené vejce
Recept Fazolové lusky na smetaně, tatarkové bramburky a ztracené vejce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Fazolek je i navzdory suchému počasí na zahrádce dostatek, takže krmím rodinku i trošku zdravěji... Nemusíme mít stále pouze masíčko k obědu. Dnes to bylo vegetariánské jídlo a řeknu vám, každý se olizoval. Někdy namísto vajíčka dám pečenou klobásku a tehdy se olizuje můj manžel, ten by jedl klobásky i na snídani :) Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   20.8.2018

Fazolové lusky na smetaně, tatarkové bramburky a ztracené vejce

Fazolek je i navzdory suchému počasí na zahrádce dostatek, takže krmím rodinku i trošku zdravěji... Nemusíme mít stále pouze masíčko k obědu. Dnes to bylo vegetariánské jídlo a řeknu vám, každý se olizoval. Někdy namísto vajíčka dám pečenou klobásku a tehdy se olizuje můj manžel, ten by jedl klobásky i na snídani :) Autor: Danka

20 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Fazolky :

500 g
čerstvých fazolových lusků
1 ks
středně velká cibule (nadrobno)
50 g
másla
2 lžíce
hladké mouky
1-2 lžíce
octa
1 lžička
krystalu
kelímek
smetany ke šlehání
sůl, mletý černý pepř, Podravka
čerstvý kopr (nadrobno nasekat)

Brambory:

1 kg
brambor
4 lžíce
tatarské omáčky
2 lžíce
oleje
2 lžičky
mleté sladké papriky
1/2 lžičky
mletého černého pepře
1 lžička
soli
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
  1. Fazolky omyjeme, odřízneme stopku a nařežeme na menší kousky. vsypeme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme do poloměkka, poté scedíme a propláchneme studenou vodou. Vývar nevyléváme, použijeme ho později. 
  2. V hrnci necháme na másle zesklovatět cibuli, vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Tu rozředíme vývarem z fazolek a provaříme. Přidáme ocet, cukr a fazolky, ochutíme solí a pepřem, přidáme kopr a smetanu a ještě chvíli necháme povařit. Dochutíme Podravkou.
  3. Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme "máčet" asi 10 minut.
  4. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.
    V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 180 stupňů.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář