NejRecept.cz Podle ovoce Meruňky Fenomenální Florida řezy
Fenomenální Florida řezy
Recept Fenomenální Florida řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Pečené, varené s Ivou

V těchto horkých letních dnech je snem asi každého z nás být někde u vody. Florida řezy - vanilkový krém, šlehačka a meruňková vrstva - sedmé nebe!

NejLucka NejLucka    ·   23.7.2015

Fenomenální Florida řezy

V těchto horkých letních dnech je snem asi každého z nás být někde u vody. Florida řezy - vanilkový krém, šlehačka a meruňková vrstva - sedmé nebe!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

200 g
moučkový cukr
4 ks
žloutky
100 ml
oleje
100 ml
mléka
200 g
polohrubá mouka
sníh ze 4 bílků

Krém:

1 l
mléka
3 bal.
Zlatý klas /vanilkový pudink/
10 lžic
krystalového cukru
4 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
rumu
pár kapek rumové esence
250 g
másla

Šlehačka:

1 l
smetany 33%
4 bal.
ztužovače šlehačky /pro jistotu/
2 lžíce
moučkového cukru

Dále budeme potřebovat:

min. 1 velká /cca 850ml/ konzerva sterilizovaných meruněk nebo alespoň 7 dcl láhev
meruňkový džem na potření piškoty
čokoláda a meruňky na zdobení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, během míchání přidáme olej a mléko. Nakonec rukou zamícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný klasický velký plech a upečeme při 180 stupních.
  2. Krém: Z mléka cukru, vanilkového cukru a vanilkového pudinku si uvaříme pudink, který chladíme za občasného míchání, aby se nám neudělali bulky a kůže.
  3. Mezi tím si piškot pokapeme šťávou z meruněk, natřeme meruňkovým džemem a naskládáme na menší kousky nařezané, okapané meruňky. Když nám pudink vychladne, během míchání přidáváme po malých kouscích máslo a dobře zamícháme, na konec přimícháme rum a esenci a ještě dobře vyšleháme.
  4. Krém natřeme na rozložené meruňky a necháme celý koláček do druhého dne dobře ztuhnout. Na druhý den si / z vlastních zkušenosti / ručně vyšleháme litr smetany, /smetanu jsme měli samozřejmě v chladničce a 20-30 min. před šleháním si ji dáme do mrazáku/ se ztužovačem šlehačky a nakonec i s 2 lžícemi cukru.
  5. Dvě třetiny smetany natřeme na koláček, nožem si naznačíme řezy a jednu třetinu si dáme do sáčku se špičkou a každý řez ozdobíme šlehačkovou růžičkou.
  6. Dozdobíme a podáváme, pořezané dlouhým zoubkovaným mokrým nožem. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty