NejRecept.cz Dezerty Koláče Fenomenální lžícový zákusek Elzino ledové království s nadýchaným těstem.
Fenomenální lžícový zákusek Elzino ledové království s nadýchaným těstem.
Recept Fenomenální lžícový zákusek Elzino ledové království s nadýchaným těstem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Osvěžující řezy, které jsou bohaté na krémové vrstvy. Jemné bílkové těsto, které během pečení trochu ztuhne, ale ukryté pod vanilkovým krémem získá vláčnost. Potřebuje trochu času a ledové království se vám doslova rozplyne na jazyku. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   2.12.2024

Fenomenální lžícový zákusek Elzino ledové království s nadýchaným těstem.

Osvěžující řezy, které jsou bohaté na krémové vrstvy. Jemné bílkové těsto, které během pečení trochu ztuhne, ale ukryté pod vanilkovým krémem získá vláčnost. Potřebuje trochu času a ledové království se vám doslova rozplyne na jazyku. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
bílek
4 lžíce
krystalový cukr
4 lžíce
polohrubá mouka

Krém:

4 ks
žloutek
5 lžic
krystalový cukr
500 ml
mléko
1 bal.
vanilkový pudink
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
hladká mouka
125 g
máslo

Vrchní vrstva:

250 ml
šlehačka
2 lžíce
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Kdo by nemiloval sladké řezy s nadýchaným těstem doplněné skvělým krémem a šlehačkou? Připravovala jsem je poprvé a musím říct, že měly velký úspěch. Nejsou příliš těžké, takže je můžete podávat i po vydatnějším obědě.

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny a poté už jen ručně vmícháme mouku. Připravíme plech o velikosti 21 × 28 cm, dno vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C. Připravené těsto pečeme 20 minut – průběžně sledujeme.
  2. V mléce rozmícháme žloutky, cukr, vanilkový pudink, mouku a uvaříme hustý pudink, který necháme mírně vychladnout. Poté do něj ručně zapracujeme máslo. Připravený krém naneseme na těsto a pěkně uhladíme.
  3. Na vrch vyšleháme šlehačku s cukrem a vanilkou do tuhé konzistence. Ozdobíme dle vlastní fantazie.

Na ozdobu je skvělé použít drcené lyofilizované ovoce, ale můžete také vyzkoušet hoblinky tmavé čokolády, které krásně kontrastují s bílou šlehačkou. Po upečení dezert umístěte na chladné místo, ideálně do lednice, kde vydrží několik dní.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář