Fenomenální měkkoučké vánoční cukroví

Přidal: Triniti, 31.10.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Fenomenální vánoční cukroví s chutí citronu. Minulého roku jsem je dělala poprvé a řeknu vám, letos to opakuji. Málokdy jsem byla tak spokojená s vánočním cukrovíčkem, abych ho dělala dva krát za sebou. Plnila jsem domácí marmeládou a použila jsem citron v bio kvalitě. Vím, že je to finančně náročnější, ale pokud chcete použít kůru z citronu doporučuji bio. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 31.10.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 kghladká mouka
400 gkr. cukr
4 ksvejce
2 bal.prášek do pečiva
500 gmáslo
1 kscitron
marmeláda
- Vajíčka utřeme s cukrem, postupně přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec i máslo, které jsme nakrájeli na menší kousky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a postupně přiléváme citrónovou šťávu.
- Zpracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky nejméně na půl hodiny.
- Pak ho na pomoučené pracovní desce rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme různé tvary a ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 10 minut.
- Upečené vyjmeme a necháme vychladnout na plechu.
- Každý kousek potřeme marmeládou, slepíme druhým kouskem a ještě je posypeme moučkovým cukrem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Fenomenálne mäkkučké vianočné pečivo.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Fenomenalne miękkie ciasteczka na Boże Narodzenie.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Spitzbuben aus zartem Mürbeteig – nicht nur für Weihnachten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Ellenállhatatlan, puha linzer.
KOMENTÁŘE K RECEPTU