Fenomenální měkkoučké vánoční cukroví

Fenomenální vánoční cukroví s chutí citronu. Minulého roku jsem je dělala poprvé a řeknu vám, letos to opakuji. Málokdy jsem byla tak spokojená s vánočním cukrovíčkem, abych ho dělala dva krát za sebou. Plnila jsem domácí marmeládou a použila jsem citron v bio kvalitě. Vím, že je to finančně náročnější, ale pokud chcete použít kůru z citronu doporučuji bio. Autor: Triniti

Přidal:, 31.10.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Fenomenální měkkoučké vánoční cukroví

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kghladká mouka
400 gkr. cukr
4 ksvejce
2 bal.prášek do pečiva
500 gmáslo
1 kscitron
marmeláda

Postup přípravy

  1. Vajíčka utřeme s cukrem, postupně přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec i máslo, které jsme nakrájeli na menší kousky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a postupně přiléváme citrónovou šťávu.
  2. Zpracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky nejméně na půl hodiny.
  3. Pak ho na pomoučené pracovní desce rozválíme na tenčí plát, ze kterého vykrojíme různé tvary a ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 10 minut.
  5. Upečené vyjmeme a necháme vychladnout na plechu.
  6. Každý kousek potřeme marmeládou, slepíme druhým kouskem a ještě je posypeme moučkovým cukrem.