NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Fenomenální opičí trhací chléb plný skořice a máku podle babiččina receptu.
Fenomenální opičí trhací chléb plný skořice a máku podle babiččina receptu.
Fenomenální opičí trhací chléb plný skořice a máku podle babiččina receptu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Milujete skořici, mák, jemnost, hebkost a úžasnou vůni? Pokud jste na všechny tyto otázky odpověděli ano, tento recept prostě musíte připravit!

Mishenka Mishenka    ·   24.5.2023

Fenomenální opičí trhací chléb plný skořice a máku podle babiččina receptu.

Milujete skořici, mák, jemnost, hebkost a úžasnou vůni? Pokud jste na všechny tyto otázky odpověděli ano, tento recept prostě musíte připravit!

25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
450 g
hladká mouka
1/2 ks
droždí
250 ml
mléko
1 lžička
sůl
3 lžíce
cukr
1 ks
vejce
30 g
rozpuštěné máslo

Na obalení:

150 g
rozpuštěné máslo
podle chuti
skořice
podle chuti
mak
podle chuti
krystalový cukr
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Z mléka a trochy cukru připravte kvásek.
  2. Kvásek smíchejte s ostatními surovinami na těsto, prohněťte a nechte asi hodinu kynout.
  3. Poté pomocí lžíce nabírejte kuličky těsta a každou z nich namočte nejprve do rozpuštěného másla a poté do máku a moučkového cukru nebo skořice smíchané s moučkovým cukrem.
  4. Kuličky postupně klademe vedle sebe do vymazané a moukou vysypané dortové formy (můžeme použít i plech).
  5. Necháme 15-20 minut kynout a pečeme 35-40 minut při 180 stupních.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář