Fenomenální řezy Kinder Pingui
Výborné a lahodné řezy Kinder. Ve středu křehká čokoláda s vláčný krémem. Oblíbené mezi dětmi, ale i dospělými. Mňam!
Přidal: Loo, 25.2.2015
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto
6vajec
8 lžiccukru
10 lžicoleje
10 lžicmléka
3 lžícekakaa
10 lžicpolohroubé mouky
1 sáčekkypřícího prášku do pečiva
Krém
700 mlmléka
9 lžickukuřičného škrobu (Gustin)
1 sáčekvanilkového cukru
80 gmásla
125 mlsmetany ke šleháni
10 lžiccukru
Čokoládová poleva
500 mlsmetany ke šleháni
250 ghořké čokolády
- Těsto:
Bílky vyšleháme do pevné pěny, přidáme cukr, žloutky, olej, mléko, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme asi 30 minut. při 150 ° C. - Po vychlazení těsto vodorovně přerežeme.
- Krém: Trochu mléka (asi 2 dcl) smíchame s kukuřičním škrobem a cukrem. Zbytek mléka dáme sevřít a zamíchame připravenou škrobovou směs. Uvaříme hustý pudink. Pokud vám hmota nezhoustla, přidáme více škrobu. Když je vlažný, přidáme máslo a vyšlehanou šlehačku.
- Čokoládová poleva: Smetanu ke šlehání dáme ohřát na plotnu, když svírá, sundáme z ohně. Přidáme čokoládu a míchame, dokud se čokoláda nerozpustí.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU