Filé GARAM MASALA

Indické koření Garam Masala je zcela chutné, určitě ho vyzkoušejte použít i vy doma při vaření. Autor: Luckazubata

Přidal:, 9.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Filé GARAM MASALA

Suroviny

balenímraženého filé
7 ksvětších brambor
1 kscuketa
2 kspapriky
sůl
kmín
koření na ryby
indické koření GARAM MASALA
olivový olej s příchutí česnek

Postup přípravy

  1. Brambory si očistíme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vroucí vody.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Mezitím si připravíme rybu. Z balíčku vyndáme 4 filety, omyjeme a necháme okapat. Osolíme, posypeme kmínem, kořením na ryby a indickým kořením GARAM MASALA.
  3. Smažíme na rozpáleném olivovém oleji na pánvi. Dáme si pozor, abychom rybu nevysušili.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  4. Když máme ryby hotové, nakrájíme si cuketu na kolečka a papriku na delší pásky. Orestujeme na olivovém oleji, přímo na pánvi ještě posypeme kořením GARAM MASALA.
  5. Způsob servírování: Uvařené brambory si rozmačkáme vidličkou a natlačíme do kulaté formičky, díky které nám vzniknou krásné kruhy. K tomu přiložíme filé, na které dáme dvě dozlatova osmažené cukety. Brambory dozdobíme osmaženou paprikou.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky