Flan patissier /francouzky koláč/

Přidal: Jasmina Ben, 28.3.2016
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Flan patissier /francouzky koláč/. Autor: Jasmina Ben
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Jasmina Ben, 28.3.2016
SUROVINY
Těsto:
120 gmásla
70 gcukru
1 ksvanilkový cukr
20 gmletých mandlí
špetkasoli
1 ksvejce
220 ghladké mouky
Krém:
1/2 lmléka
120 gcukru
25 gmouky hladké
25 gsolamylu
1 luskvanilka
2 ksvejce
50 gmásla
- První si udelám těsto. Máslo, cukr a vejce vyšlehat najemno. Smíchat dohromady mouku, mandle a sůl a přidávat postupne k vyšlehané hmotě a vytvořit těsto /je hodne jemné/. Těsto dám do mikroténu a nejméne na 30 minut dam do lednice nebo muže i do mrazáku .
- Vyndám těsto z chladu a připravím si formu na koláč, vymaýu máslem a vyválim z těsta placku, kterou vložím do formy a rukama přizpůsobim formě, aby bylo těsto i na okraji. Těsto propíchám vidličkou a celé i s formou dám opět do lednice či mrazáku. Má být prý hodně studené až se na nej bude dávat náplň.
- Kdyý se těsto chladí, tak si uvaříme krém. Dám si do kastrólu mléko + máslo + polovinu cukru + vanilkový lusk /lusk rozkrojíme a nožem seškrabneme vnitřek lusku a vše dáme do mléka a povaříme .
- Mezi tím si dáme do misy vejce a druhou polovinu cukru a vyšleháme. Přidáme mouku a solamyl vše dobře vyšleháme metlickou. Když je mléko horké, tak si odebereme asi 2 naběračky a přidáme do misy kde vše hezky spojíme. Vyndám si z mléka vanilkový lusk. Vleju směs z mísy do mléka a mícham. Jak se začne vařit tak 3 minuty.
KOMENTÁŘE K RECEPTU