Fofr koláč se švestkama (ovoce může být jakékoliv)

Pokud spěcháte a máte chuť na sladké, nebo chcete, aby vaši mlsouni měli během užívání prázdnin něco malého pod zub, tak určitě doporučuji spotřebovat sezónní ovoce. Nyní je hodně švestek, ale určitě vyzkoušejte i s meruňkami, broskvemi, malinami, jahodami nebo borůvkami. Všechny jsou fantastické, mám vyzkoušené, proto doporučuji. Autor: Haanka

Přidal:, 21.8.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Fofr koláč se švestkama (ovoce může být jakékoliv)

Suroviny

Těsto:
350 gpol. mouky
100 gcukru
100 mloleje
1 ksvejce
1 PLrum
dle potřebycitr. kůra
sácekvanilkového pudinku
sáčekprášku do pečiva
mléka tolik aby to nebylo moc řidké ani husté
Drobenka:
50 gmásla
50 gcukru
80 gpol. mouky

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které rozprostřeme na plech, který buď vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem.
  2. Poklademe ovoce (já se tentokrát použila švestky) a posypeme drobenkou. Drobenku připravíme velmi jednoduše a to tak, že máslo, cukr a polohrubou mouku rukama vypracujeme. Já jsem švestky ještě malinko posypala mákem, ale to vůbec nemusíte.
  3. Pečeme na 200 stupňů asi 20 minut.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL