Fofr oběd z tlakáče

Tento nápad vznikl v okamžiku, když jsem se zdržela ve městě, kde právě probíhal farmářský trh a já zjistila, že je fůra hodin. V hlavě mě šrotovalo, co bych tak rychle udělala. Manželem jsem byla pochválena. Nevěřil, že to stihnu tak rychle. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 1.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla, 15 minutovky
Fofr oběd z tlakáče

Suroviny

2 ksuzená kuřecí stehna
6 ksstředně velkých brambor
100 gslaniny (farmářské, anglické, uzeného špeku...)
1 kscibule
1 kskápie (nebo jiná čerstvá paprika)
4 stroužkyčesneku
snítkarozmarýnu
sůl
grilovací koření

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na menší kousky. Tu osmažíme v tlakovém hrnci dozlatova, pustí i trochu tuku, na kterém osmažíme i cibuli a nakrájenou kapii.
  2. Do osmažené slaniny s cibulí a kapií přidáme i na plátky nakrájený česnek, chvíli restujeme, ale ne dlouho, aby česnek nezhořkl.
  3. Přidáme brambory, oktorých osolíme a opepříme, promícháme, přidáme i uzené kuřecí stehna, které jsme předem okořenili svým oblíbeným kořením a přidáme i rozmarýn.
  4. Zavřeme tlakový hrnec a když začne syčet, tak nastavíme na 5 minut a máme hotovo. Podáváme se salátem.

Můj blog: Vaření s Tomem