Fofr oběd z tlakáče

Přidal: rebeka, 1.3.2018
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne, 15 minutovky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tento nápad vznikl v okamžiku, když jsem se zdržela ve městě, kde právě probíhal farmářský trh a já zjistila, že je fůra hodin. V hlavě mě šrotovalo, co bych tak rychle udělala. Manželem jsem byla pochválena. Nevěřil, že to stihnu tak rychle. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 1.3.2018
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Oběd, Část dne, 15 minutovky
SUROVINY
2 ksuzená kuřecí stehna
6 ksstředně velkých brambor
100 gslaniny (farmářské, anglické, uzeného špeku...)
1 kscibule
1 kskápie (nebo jiná čerstvá paprika)
4 stroužkyčesneku
snítkarozmarýnu
sůl
grilovací koření
- Slaninu nakrájíme na menší kousky. Tu osmažíme v tlakovém hrnci dozlatova, pustí i trochu tuku, na kterém osmažíme i cibuli a nakrájenou kapii.
- Do osmažené slaniny s cibulí a kapií přidáme i na plátky nakrájený česnek, chvíli restujeme, ale ne dlouho, aby česnek nezhořkl.
- Přidáme brambory, oktorých osolíme a opepříme, promícháme, přidáme i uzené kuřecí stehna, které jsme předem okořenili svým oblíbeným kořením a přidáme i rozmarýn.
- Zavřeme tlakový hrnec a když začne syčet, tak nastavíme na 5 minut a máme hotovo. Podáváme se salátem.
Můj blog: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Rýchly obed z tlakového hrnca.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Prędki obiad z szybkowara.
KOMENTÁŘE K RECEPTU