NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Fofr rybízový koláč. Vylepšený originální recept, který patří k nejlepším letním koláčům.
Fofr rybízový koláč. Vylepšený originální recept, který patří k nejlepším letním koláčům.
Fofr rybízový koláč. Vylepšený originální recept, který patří k nejlepším letním koláčům.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Jednoduchý ovocný koláč, který máte připravený za pár minut. Tento koláč je specifický svou osvěžující a chutnou kombinací ingrediencí. Můžete použít jakékoli ovoce; já jsem tentokrát použila černý rybíz a v chladničce se mi povaloval ještě kousek tvarohu, tak jsem ho spotřebovala. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   12.7.2024

Fofr rybízový koláč. Vylepšený originální recept, který patří k nejlepším letním koláčům.

Jednoduchý ovocný koláč, který máte připravený za pár minut. Tento koláč je specifický svou osvěžující a chutnou kombinací ingrediencí. Můžete použít jakékoli ovoce; já jsem tentokrát použila černý rybíz a v chladničce se mi povaloval ještě kousek tvarohu, tak jsem ho spotřebovala. Autor: Karambola

20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

2 ks
vejce
1 hrnek (200 ml)
krystalový cukr
250 g
mascarpone nebo smetanový jogurt
4 lžíce
olej
2 hrníčky
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva

Dále:

podle chuti
ovoce
podle chuti
tvaroh

Mrvenička:

70 g
máslo
70 g
krystalový cukr
100 g
hrubá mouka
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření

Původní recept obsahoval těsto z jogurtu, ale když jsem otevřela chladničku, našla jsem jen mascarpone, tak jsem to zkusila s ním. Povím vám pravdu, už dlouho jsem nejedla tak výborný koláč.

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přilijeme olej a mascarpone (klidně mascarpone můžete nahradit zakysanou smetanou, případně bílým smetanovým jogurtem). Krátce prošleháme, aby se všechny suroviny spojily a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Vznikne hustší těsto, které naneseme na plech s pečícím papírem.
  3. Na syrové těsto navrstvíme tvaroh (nemusíte), poklademe ovoce - v mém případě to byl tentokrát černý rybíz a na ovoce dáme drobenku - smícháme všechny potřebné suroviny.
  4. Pečeme při teplotě 170 stupňů asi 35 minut – sledujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář