Fotorecept na žebrácké batůžky

Recept starý asi sto let. Vynikající pochoutka, kterou připravuji každý rok na Vánoce a pokud mám chuť tak i někdy během roku. Je to sice pracnější, ale já to miluju. Tu práci, tu vůni, tu chuť, tu atmosféru, no prostě vše co se týká Vánoc a těchto koláčků. Autor: Diabambulka

Fotorecept na žebrácké batůžky

Suroviny

Těsto:
250 gmáslo
6 ksžloutky
250 gmouka hladká
špetkasoli
na obalení práškový cukr
na vymazání formiček tuk
Náplň:
6 ksbílky
250 gcukr moučkový
250 gořechy vlašské mleté

Postup přípravy

  1. Těsto: Z mouky, másla, špetky soli a žloutků vypracujeme těsto.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Uděláme kulky a necháme 2 hodiny v lednici. Pak kulky vtiskneme do připravených a máslem vymazaných formiček na košíky, tak aby nám vyčnívaly okraje těsta.
  3. Náplň: Ve vodní lázni vymícháme bílky s cukrem, přidáme mleté vlašské ořechy.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  4. Košíčky naplníme ořechovou nádivkou, zabalíme a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 ° C 45-50 minut. Když jsou košíky z vrchní části upečené přikryjeme alobalem a dopékáme. Když jsou košíčky upečené necháme vychladnout a hotové posypeme moučkovým cukrem. Můžeme, ale nemusíme košíčky ještě před pečením ozdobit lískovým oříškem a pak je už jen na Vás jako je budete servírovat
  5. Ps: Ořechová nádivka vám asi zůstane tak jako i mně a tak jsem si udělala ještě ořechové pusinky :-) nebo tyto pusinky můžete použít na upečené linecké kolečka a to tak, že slepíte linecké kolečko s ořechovou pusinkou džemem .... Dobrou chuť. :)Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Diabambulka