Foukané kokosové rohlíčky

Jednoduché, tradiční, chutné a kokosové. Pokud máte rádi kokos, tak určitě vyzkoušejte. Jsou křehké a na jazyku se doslova rozplývají. Já ještě konce máčím v čokoládě, ale vy nemusíte. Stačí, když je posypete moučkovým cukrem a budou chutné i tak. Znám ještě ořechové a makové foukané rohlíčky, ale tyto nám doma chutnají nejvíce. Autor: Marta

Přidal:Marta Mlyn, 4.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Koláče, cukroví
Foukané kokosové rohlíčky

Suroviny

350 gmoučkový cukr
250 gpolohrubá mouka
250 gPalmarín (ztužený tuk)
250 gkokosová moučka
1 ksprášek do pečiva

Postup přípravy

  1. Vše spolu zpracuji na kuličku, (pozor bude to taková sypká směs, ale nebojte se, tak to má být). Z této hmoty pak odebírám po malých částech a tlačím do formiček.
  2. Mám na to jednu radu a pomoc - pokud máte málo formiček, stačí, když si jednu formičku vyložíte potravinářskou fólií, potom natlačíte těsto a potom to překlopíme na papírem vyložený plech a vytáhnete z formičky. Otiskne se vám rohlíček, který se upeče stejně jako kdybyste ho pekly ve formičce.
  3. Peču v mírně vyhřáté troubě 130 stupňů dozlatova. Čas nevím, stále sleduji a každá trouba je jiná, proto sledujte i vy. Jemný zlatavý nádech a vybíráme.