Foukané ořechové rohlíky

Jen 5 surovin vám stačí na přípravu vynikajících ořechových rohlíků. Při pečení se krásně nafouknou a na jazyku se rozplývají.

Recept Foukané ořechové rohlíky

Suroviny

Budeme potřebovat:
200 ghladké mouky
400 gmoučkového cukru
250 gmásla
1 lžičkajedlé sody
120 gmletých vlašských ořechů
čokoládová poleva na ozdobu

Postup přípravy

  1. V misce ručně smícháme všechny suroviny a na pomoučeném vále vytvarujeme do bochníku, který dáme na hodinku zchladit.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Formičky na rohlíky vymažeme a vysypeme hrubou moukou (nemusíte, ale budou se vám hůře vyklápět).
  3. Formičky plníme těstem asi tak ne zcela do poloviny. Vždy si naplním pouze tolik formiček, kolik mi vejde na jeden plech, aby naplněné formičky dlouho nečekali na pečení.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Pečeme na 150 ° C asi 10 - 15 minut podle toho, jaké tmavé je chceme (já je mám světlé, vy si je můžete upéct i tmavší). Rohlíčky by se měli během pečení pěkně nafouknout.
  5. Prvních 5 minut neotvírejte troubu, aby vám rohlíčky nespadly. Ještě teplé rohlíčky jemně vyklepneme z formiček a nechám vychladnout. Po vychladnutí konce rohlíků namočíme do čokoládové polevy.Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne