NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Ořechové cukroví Foukané ořechové rohlíky
Foukané ořechové rohlíky
Recept Foukané ořechové rohlíky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Janaha    ·   25.11.2015

Foukané ořechové rohlíky

Jen 5 surovin vám stačí na přípravu vynikajících ořechových rohlíků. Při pečení se krásně nafouknou a na jazyku se rozplývají.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

200 g
hladké mouky
400 g
moučkového cukru
250 g
másla
1 lžička
jedlé sody
120 g
mletých vlašských ořechů
čokoládová poleva na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce ručně smícháme všechny suroviny a na pomoučeném vále vytvarujeme do bochníku, který dáme na hodinku zchladit.
  2. Formičky na rohlíky vymažeme a vysypeme hrubou moukou (nemusíte, ale budou se vám hůře vyklápět).
  3. Formičky plníme těstem asi tak ne zcela do poloviny. Vždy si naplním pouze tolik formiček, kolik mi vejde na jeden plech, aby naplněné formičky dlouho nečekali na pečení.
  4. Pečeme na 150 ° C asi 10 - 15 minut podle toho, jaké tmavé je chceme (já je mám světlé, vy si je můžete upéct i tmavší). Rohlíčky by se měli během pečení pěkně nafouknout.
  5. Prvních 5 minut neotvírejte troubu, aby vám rohlíčky nespadly. Ještě teplé rohlíčky jemně vyklepneme z formiček a nechám vychladnout. Po vychladnutí konce rohlíků namočíme do čokoládové polevy.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář