Žloutkové foukané cukroví je pro mě dokonalým symbolem Vánoc. Jeho jemné těsto je příjemně sladké a velkým plusem je také hezký tvar. Je jen na vás, zda bude připomínat hvězdičky, srdíčka, zvonečky nebo vločky. Autor: Marcela Sácká
Žloutkové foukané cukroví je pro mě dokonalým symbolem Vánoc. Jeho jemné těsto je příjemně sladké a velkým plusem je také hezký tvar. Je jen na vás, zda bude připomínat hvězdičky, srdíčka, zvonečky nebo vločky. Autor: Marcela Sácká
Příprava žloutkového cukroví je rychlá, takže je výbornou volbou pro každého, kdo nemá mnoho času, ale přesto nechce mít na svátky prázdný stůl. Já ho obvykle peču pár dní před Vánoci, protože na rozdíl od lineckého cukroví nebo perníčků nepotřebuje čas na změknutí.
Hotové žloutkové cukroví necháme vychladnout a můžeme ihned konzumovat. Protože je samo o sobě dost sladké, není třeba jej zdobit moučkovým cukrem. Pokud by se vám však zdálo příliš jednoduché, můžete jej ozdobit rozpuštěnou čokoládou.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě