NejRecept.cz Přílohy Brambory Francouzské brambory Francouzské brambory podle Blaženky
Francouzské brambory podle Blaženky
Recept Francouzské brambory podle Blaženky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Blazena Blazka Blazena Blazka    ·   2.1.2022

Francouzské brambory podle Blaženky

Jednoduché a rychlé jídlo, které zná snad každý. Ano zná ho každý, ale každý ho zároveň připravuje jinak. Můj způsob je velmi starý, mám ho ještě od mé maminky. Zrovna jsem do zálivky přidala podle mého gusta strouhaný sýr. Vyzkoušejte. Autor: Blažena

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 ks
brambory
3 ks
cibule
2 lžíce
sádlo
2 ks
klobása
4 ks
vejce
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
250 ml
smetana ke šlehání
3 ks
vejce
100 g
tvrdý sýr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme ve slupce. 4 vajíčka uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle dozlatova. Klobásku nakrájíme na kolečka.
  2. Připravíme si plech, kterého dno vymažeme sádlem. Uložíme  uvařené brambory (na kolečka nakrájená), pak polovinu cibule, osolíme, opepříme, dáme klobásku, na kolečka nakrájená uvařená vajíčka, druhou část cibule a brambory. Osolíme a opepříme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali 3 vajíčka a přidali jsme i nastrouhaný sýr.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 35-40 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář