Francouzské brambory podle Blaženky

Přidal: Blazena Blazka, 2.1.2022
Kategorie: Francouzské brambory, Brambory, Přílohy, Oběd, Část dne, Večeře
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduché a rychlé jídlo, které zná snad každý. Ano zná ho každý, ale každý ho zároveň připravuje jinak. Můj způsob je velmi starý, mám ho ještě od mé maminky. Zrovna jsem do zálivky přidala podle mého gusta strouhaný sýr. Vyzkoušejte. Autor: Blažena
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Blazena Blazka, 2.1.2022
Kategorie: Francouzské brambory, Brambory, Přílohy, Oběd, Část dne, Večeře
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
4 ksbrambory
3 kscibule
2 lžícesádlo
2 ksklobása
4 ksvejce
podle chutisůl
podle chutipepř
250 mlsmetana ke šlehání
3 ksvejce
100 gtvrdý sýr
- Brambory uvaříme ve slupce. 4 vajíčka uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle dozlatova. Klobásku nakrájíme na kolečka.
- Připravíme si plech, kterého dno vymažeme sádlem. Uložíme uvařené brambory (na kolečka nakrájená), pak polovinu cibule, osolíme, opepříme, dáme klobásku, na kolečka nakrájená uvařená vajíčka, druhou část cibule a brambory. Osolíme a opepříme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali 3 vajíčka a přidali jsme i nastrouhaný sýr.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 35-40 minut.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Francúzske zemiaky podľa Blaženky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kartoffelgratin - ein Familienrezept an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Rakott krumpli ahogy mi szeretjük.
KOMENTÁŘE K RECEPTU