Francouzské brambory podle Blaženky

Recept Francouzské brambory podle Blaženky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduché a rychlé jídlo, které zná snad každý. Ano zná ho každý, ale každý ho zároveň připravuje jinak. Můj způsob je velmi starý, mám ho ještě od mé maminky. Zrovna jsem do zálivky přidala podle mého gusta strouhaný sýr. Vyzkoušejte. Autor: Blažena

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

4 ksbrambory
3 kscibule
2 lžícesádlo
2 ksklobása
4 ksvejce
podle chutisůl
podle chutipepř
250 mlsmetana ke šlehání
3 ksvejce
100 gtvrdý sýr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory uvaříme ve slupce. 4 vajíčka uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle dozlatova. Klobásku nakrájíme na kolečka.
  2. Připravíme si plech, kterého dno vymažeme sádlem. Uložíme  uvařené brambory (na kolečka nakrájená), pak polovinu cibule, osolíme, opepříme, dáme klobásku, na kolečka nakrájená uvařená vajíčka, druhou část cibule a brambory. Osolíme a opepříme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali 3 vajíčka a přidali jsme i nastrouhaný sýr.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 35-40 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit