NejRecept.cz Přílohy Brambory Francouzské brambory Francouzské brambory podle Blaženky
Francouzské brambory podle Blaženky
Recept Francouzské brambory podle Blaženky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Blazena Blazka    ·   2.1.2022

Francouzské brambory podle Blaženky

Jednoduché a rychlé jídlo, které zná snad každý. Ano zná ho každý, ale každý ho zároveň připravuje jinak. Můj způsob je velmi starý, mám ho ještě od mé maminky. Zrovna jsem do zálivky přidala podle mého gusta strouhaný sýr. Vyzkoušejte. Autor: Blažena

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

NEJLEPŠÍ RECEPTY

Suroviny
4 ks
brambory
3 ks
cibule
2 lžíce
sádlo
2 ks
klobása
4 ks
vejce
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
250 ml
smetana ke šlehání
3 ks
vejce
100 g
tvrdý sýr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme ve slupce. 4 vajíčka uvaříme natvrdo. Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle dozlatova. Klobásku nakrájíme na kolečka.
  2. Připravíme si plech, kterého dno vymažeme sádlem. Uložíme  uvařené brambory (na kolečka nakrájená), pak polovinu cibule, osolíme, opepříme, dáme klobásku, na kolečka nakrájená uvařená vajíčka, druhou část cibule a brambory. Osolíme a opepříme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali 3 vajíčka a přidali jsme i nastrouhaný sýr.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 35-40 minut.

Video ochutnávky

Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte

Sbírky receptů

Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě

Více sbírek
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Nejnovější recepty

Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu

Více receptů