Francouzské brambory

Jednoduché hlavní jídlo, které připravíte za pár minut. Navrstvíme do formy a vložíte do trouby. Autor: Klasotinka

Přidal:, 7.7.2015
Kategorie: Francouzské, Brambory, Oběd, Přílohy
Recept Francouzské brambory

Suroviny

Budeme potřebovat:
5 ksbrambor
3 ksšpekáčky
1 kscibule
3 ksvejce
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy

  1. Uvaříme si brambory ve slupce. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Dáme vařit vejce natvrdo.
  3. Oloupeme brambory ze slupky. Nakrájíme si špekáčky na malé kostky. Nakrájíme cibuli na jemno. Oloupeme vajíčka ze skořápky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Připravíme si zapékací mísu. Vymažeme si jí máslem a vysypeme strouhankou. Přes kráječ vařených brambor protlačujeme brambory, vejce, přidáme hrst špekáčků, cibuli osolíme opepříme a zase krájíme brambory, vejce, hrst špekáčků, cibuli opět osolíme opepříme až zděláme všechny ingredience. Navrch dáme plátky másla.
  5. Vložíme do předehřáté trouby na 180° cca 40 minut.
    Pak můžeme ihned podávat.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce