Francouzské brambory

Jednoduché hlavní jídlo, které připravíte za pár minut. Navrstvíme do formy a vložíte do trouby. Autor: Klasotinka

Přidal:, 7.7.2015
Kategorie: Francouzské, Brambory, Hlavní jídla, Přílohy
Recept Francouzské brambory

Suroviny

Budeme potřebovat:
5 ksbrambor
3 ksšpekáčky
1 kscibule
3 ksvejce
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy

  1. Uvaříme si brambory ve slupce. Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Dáme vařit vejce natvrdo.
  3. Oloupeme brambory ze slupky. Nakrájíme si špekáčky na malé kostky. Nakrájíme cibuli na jemno. Oloupeme vajíčka ze skořápky.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Připravíme si zapékací mísu. Vymažeme si jí máslem a vysypeme strouhankou. Přes kráječ vařených brambor protlačujeme brambory, vejce, přidáme hrst špekáčků, cibuli osolíme opepříme a zase krájíme brambory, vejce, hrst špekáčků, cibuli opět osolíme opepříme až zděláme všechny ingredience. Navrch dáme plátky másla.
  5. Vložíme do předehřáté trouby na 180° cca 40 minut.
    Pak můžeme ihned podávat.Tip: Velikonoční mazanec