Francouzské brambory

Recept Francouzské brambory

Přidal: , 4.4.2016

Kategorie: Francouzské, Brambory, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Francouzské brambory. Autor: Adddy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 4.4.2016

Kategorie: Francouzské, Brambory, Oběd, Přílohy

SUROVINY

1 kgbrambor
250 gsalámu
4 ksvejce
100 ganglické slaniny
1 ksvětší cibuli
1/2 hrnkumléka
dle chutisůl, mletý kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. 2 vejce uvaříme na tvrdo. Oloupeme brambory a přes sítko protlačíme do vymazané ohnivzdorné mísy, aby vznikly hranolky (zhruba polovinu brambor), osolíme.
  2. Salám nakrájíme na kostičky a uděláme další vrstvu na brambory. Anglickou slaninu také na kostičky na salám. Cibuli nakrájíme na půlkolečka na posypeme anglickou.
  3. Na to vařená vejce protlačená přes sítko. Zakryjeme druhou půlkou brambor, osolíme, posypeme mletým kmínem.
  4. Pečeme do zlatova, potom zalijeme rozkvedlanými 2 vejci s mlíkem a necháme dojít v teplé troubě.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit