Francouzské brambory

Přidal: Adddy17, 4.4.2016
Kategorie: Francouzské brambory, Brambory, Oběd, Přílohy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Francouzské brambory. Autor: Adddy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Adddy17, 4.4.2016
Kategorie: Francouzské brambory, Brambory, Oběd, Přílohy
SUROVINY
1 kgbrambor
250 gsalámu
4 ksvejce
100 ganglické slaniny
1 ksvětší cibuli
1/2 hrnkumléka
dle chutisůl, mletý kmín
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. 2 vejce uvaříme na tvrdo. Oloupeme brambory a přes sítko protlačíme do vymazané ohnivzdorné mísy, aby vznikly hranolky (zhruba polovinu brambor), osolíme.
- Salám nakrájíme na kostičky a uděláme další vrstvu na brambory. Anglickou slaninu také na kostičky na salám. Cibuli nakrájíme na půlkolečka na posypeme anglickou.
- Na to vařená vejce protlačená přes sítko. Zakryjeme druhou půlkou brambor, osolíme, posypeme mletým kmínem.
- Pečeme do zlatova, potom zalijeme rozkvedlanými 2 vejci s mlíkem a necháme dojít v teplé troubě.
KOMENTÁŘE K RECEPTU