NejRecept.cz Přílohy Brambory Francouzské brambory Francouzské brambory
Francouzské brambory
Recept Francouzské brambory
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Adddy17 Adddy17    ·   4.4.2016

Francouzské brambory

Francouzské brambory. Autor: Adddy

Suroviny
1 kg
brambor
250 g
salámu
4 ks
vejce
100 g
anglické slaniny
1 ks
větší cibuli
1/2 hrnku
mléka
dle chuti
sůl, mletý kmín
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. 2 vejce uvaříme na tvrdo. Oloupeme brambory a přes sítko protlačíme do vymazané ohnivzdorné mísy, aby vznikly hranolky (zhruba polovinu brambor), osolíme.
  2. Salám nakrájíme na kostičky a uděláme další vrstvu na brambory. Anglickou slaninu také na kostičky na salám. Cibuli nakrájíme na půlkolečka na posypeme anglickou.
  3. Na to vařená vejce protlačená přes sítko. Zakryjeme druhou půlkou brambor, osolíme, posypeme mletým kmínem.
  4. Pečeme do zlatova, potom zalijeme rozkvedlanými 2 vejci s mlíkem a necháme dojít v teplé troubě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář