Francouzské brambory

Francouzské brambory. Klasika na talíři. Autor: Honzík

Přidal:, 5.4.2016
Kategorie: Francouzské, Brambory, Oběd, Přílohy
Recept Francouzské brambory

Suroviny

1 kgbrambor
dle chuticibule
trochuolej
dle chutipepř, sůl, č. paprika
dle chutimraž. zelenina
4 ksvejce

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvaříme brambory ve slupce.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Když jsou uvařené, necháme je vychladnout a pak oloupeme.
  3. Když je máme oloupané, tak je projedeme drtičkou, jako na bramborový salát (nevím jak se to jmenuje).Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. K tomu přidáme mraženou zeleninu, sůl pepř a vše promícháme.
  5. Vložíme to do pekáče, který jsme si vymazali olejem a vrch posypeme červenou paprikou a cibulí. Pečeme na 180 st. do zlatova.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.