Francouzské brambory
Rychlé a chutné jídlo, vhodné na oběd nebo večeři. Mňam!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 kgbrambory
350 gzeleninová směs
2 kscibule
150 gšunka
200 gklobása
100 gsýr Eidam
3 ksvejce
250 mlmléka
mořská sůl
pepř
trochuolej
- Nakrájíme si cibuli a osmahneme na pánvi, kde jsme si rozpálili olej. Očistíme a nakrájíme brambory, vložíme je do velké mísy, přidáme cibuli, mraženou zeleninu, šunku nakrájenou na kostičky, nakrájenou klobásku, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Takto připravenou směs vysypeme na vymazaný pekáč.
- Přikryjeme druhým pekáčem a pečeme 30 minut při 250 stupních. Po 30 minutách vyjmeme z trouby, zalijeme mlékem, ve kterém jsme si rozmíchali 3 vajíčka, vrátíme zpátky a pečeme odkryté dalších 20 minut při teplotě 200 stupňů.
- Upečené vyjmeme z trouby posypeme nastrouhaným sýrem a na chviličku zakryjeme druhým pekáčem (sýr se nám tam zatím roztaje) a můžeme podávat. Dobrou chuť.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Diabambulka
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Francúzske zemiaky.
KOMENTÁŘE K RECEPTU