Francouzské brambory

Recept Francouzské brambory

Přidal: , 4.2.2015

Kategorie: Francouzské, Brambory, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Rychlé a chutné jídlo, vhodné na oběd nebo večeři. Mňam!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 4.2.2015

Kategorie: Francouzské, Brambory, Oběd, Přílohy

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 kgbrambory
350 gzeleninová směs
2 kscibule
150 gšunka
200 gklobása
100 gsýr Eidam
3 ksvejce
250 mlmléka
mořská sůl
pepř
trochuolej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nakrájíme si cibuli a osmahneme na pánvi, kde jsme si rozpálili olej. Očistíme a nakrájíme brambory, vložíme je do velké mísy, přidáme cibuli, mraženou zeleninu, šunku nakrájenou na kostičky, nakrájenou klobásku, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Takto připravenou směs vysypeme na vymazaný pekáč.
  2. Přikryjeme druhým pekáčem a pečeme 30 minut při 250 stupních. Po 30 minutách vyjmeme z trouby, zalijeme mlékem, ve kterém jsme si rozmíchali 3 vajíčka, vrátíme zpátky a pečeme odkryté dalších 20 minut při teplotě 200 stupňů.
  3. Upečené vyjmeme z trouby posypeme nastrouhaným sýrem a na chviličku zakryjeme druhým pekáčem (sýr se nám tam zatím roztaje) a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Diabambulka

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit