NejRecept.cz Přílohy Brambory Francouzské brambory Francouzské brambory
Francouzské brambory
Recept Francouzské brambory
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Diabambulka

Rychlé a chutné jídlo, vhodné na oběd nebo večeři. Mňam!

NejLucka NejLucka    ·   4.2.2015

Francouzské brambory

Rychlé a chutné jídlo, vhodné na oběd nebo večeři. Mňam!

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
brambory
350 g
zeleninová směs
2 ks
cibule
150 g
šunka
200 g
klobása
100 g
sýr Eidam
3 ks
vejce
250 ml
mléka
mořská sůl
pepř
trochu
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nakrájíme si cibuli a osmahneme na pánvi, kde jsme si rozpálili olej. Očistíme a nakrájíme brambory, vložíme je do velké mísy, přidáme cibuli, mraženou zeleninu, šunku nakrájenou na kostičky, nakrájenou klobásku, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Takto připravenou směs vysypeme na vymazaný pekáč.
  2. Přikryjeme druhým pekáčem a pečeme 30 minut při 250 stupních. Po 30 minutách vyjmeme z trouby, zalijeme mlékem, ve kterém jsme si rozmíchali 3 vajíčka, vrátíme zpátky a pečeme odkryté dalších 20 minut při teplotě 200 stupňů.
  3. Upečené vyjmeme z trouby posypeme nastrouhaným sýrem a na chviličku zakryjeme druhým pekáčem (sýr se nám tam zatím roztaje) a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Diabambulka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář