Francouzské brambory

Recept Francouzské brambory

Přidal: , 17.4.2015

Kategorie: Francouzské, Brambory, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Klasický oběd. Brambory uvařené ve slupce, vajíčka, uzenina, zelenina a to vše zapečené v troubě. Mňam!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 17.4.2015

Kategorie: Francouzské, Brambory, Oběd, Přílohy

SUROVINY

Budeme potřebovat:

brambory
uzená krkovička
zelenina - hrášek, mrkev, cibule
sůl
pepř
mléko
vajíčka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Suroviny jsou záměrně nenavážené. Každý přidá tolik surovin, kolika lidem vaří a samozřejmě přidá to, co má rád.
  2. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s uzeninou (uzená krkovice) nakrájenou na kostky, s měkkou zeleninou (hrášek, mrkev, cibule). Každou vrstvu brambor osolíme.
  3. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce se špetkou pepře a dáme zapéct do růžova.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit