Francouzské brambory
Klasický oběd. Brambory uvařené ve slupce, vajíčka, uzenina, zelenina a to vše zapečené v troubě. Mňam!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
brambory
uzená krkovička
zelenina - hrášek, mrkev, cibule
sůl
pepř
mléko
vajíčka
- Suroviny jsou záměrně nenavážené. Každý přidá tolik surovin, kolika lidem vaří a samozřejmě přidá to, co má rád.
- Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s uzeninou (uzená krkovice) nakrájenou na kostky, s měkkou zeleninou (hrášek, mrkev, cibule). Každou vrstvu brambor osolíme.
- Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce se špetkou pepře a dáme zapéct do růžova.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Francúzske zemiaky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kartoffelauflauf an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Rakott krumpli.
KOMENTÁŘE K RECEPTU