Francouzské karamelové kostky

Slavnostní francouzské karamelové kostky, které zvládne připravit i začátečník v pečení. Nebojte se karamelové šlehačky, je to úplně jednoduché, jen třeba dodržet postup a nechat v chladničce hmotu odpočívat i celou noc. Tehdy se vám lépe vyšlehá a bude tužší. Chválil každý, kdo ochutnal a věřím, že bude chutnat i vám. Určitě se nebojte a vyzkoušejte tyto řezy. Autor: Marta

Přidal:Marta Mlyn, 21.7.2017
Kategorie: Moučníky
Francouzské karamelové kostky

Suroviny

Těsto:
6 ksvejce
6 PLkr. cukr
1 PLkakao
5 PLpolohrubá mouka
1 ksprášek do pečiva
50 mlolej
Náplň:
1 lvoda
3 kszlatý klas/vanilkový pudink
130 gkr. cukr
1 ksvanilkový cukr
2 PLkakao
7 ksbílky
Karamelový krém:
4 PLkr. cukr
300 mlmléka
2 bal.šlehačka v prášku

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, přidám olej, žloutky a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao.
  2. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou posypaný plech a upeču. Peču při teplotě 180 stupňů dozlatova. Cca 25-30 minut.
  3. Větší část vody dám sevřít, přidám 70 g kr. cukr a vanilkový cukr a ve zbývající vodě rozmíchám zlatý klas nebo vanilkový pudink a uvařím kaši.
  4. Do horké kaše potupně zamíchám sníh ze 7 bílků a 60 g cukru.
  5. Do poloviny nádivky vmíchám kakao.
  6. Na těsto namažu nejprve světlou a potom tmavou nádivku.
  7. Karamelový krém:
    Cukr zkaramelizovat, zalijeme mlékem a rozvaříme. Dáme do lednice na několik hodin nebo na celou noc.
  8. Pak do toho přidáme šlehačky v prášku a vyšleháme. Namažeme na náplň a ozdobím nastrouhanou čokoládou.