Francouzské krémeše posypané moučkovým cukrem

Pořádná dávka krému nesmí chybět v krémeši. Pokud nějaký krémový zákusek, tak jedině tento. I když peču stále různé druhy, tak na tento zákusek nemá žádný. Miluji vanilkové krémy. Já přidávám i rum, ne mnoho, jen trošku. Zkuste i vy, uvidíte, že to ochutí a dodá to krémeši lahodnou chuť. Autor: Marta

Přidal:, 26.3.2018
Kategorie: Moučníky
Francouzské krémeše posypané moučkovým cukrem

Suroviny

Krém:
1 lmléka
200 gkr. cukr
2 dclvody
4 ksvajíčka
5 kszlatý klas (může být i vanilkový pudink)
2 ksvanilkový cukr
100 gmoučkový cukr
150 gmásla
1/2 dclrum
Dále:
1 bal.listové těsto
100 gčokoláda 85%
50 gmásla
50 mlolej
1 lšlehačky (může být i prášková 5 ks Dr.Oetker)

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na dvě části, rozválíme a upečeme na 220 stupňů asi 8 min. Těsto před pečením propícháme vidličkou.
  2. Připravíme si krém. Nejdříve vyšleháme z bílků tuhý sníh a zasypeme ho prosátým moučkovým cukrem.
    V hrnci přivedeme do varu mléko s kr. cukrem a vanilkovým cukrem. Ve vodě rozmícháme zlatý klas a žloutky a uvaříme pudink.
  3. Ještě do teplého pudinku přidáme máslo a vyšleháme, jemně přimícháme tuhý sníh zasypán moučkovým cukrem a nakonec rum.
  4. Pudinkovou hmotu dáme na upečené vychladlé listové těsto. Nechat vychladnout a dát do lednice ztuhnout.
  5. Potom vyšlehat šlehačku a natřít na pudink. Pokud budete polévat čokoládovou polevou třeba vrchní plát upečeného těsta položit opačně, aby hrbolatá strana byla v šlehačce. Já jsem dala na vrch hrbolatou stranu protože jsem posypovala moučkovým cukrem.