NejRecept.cz Sladká jídla Palačinky Francouzské nadýchané palačinky se šlehačkou
Francouzské nadýchané palačinky se šlehačkou
Recept Francouzské nadýchané palačinky se šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   3.8.2017

Francouzské nadýchané palačinky se šlehačkou

Palačinky mohu na milión způsobů. Nedávno jsem v časopise natrefila na recept z Francie. Palačinky tam dělávají s jednou tajnou ingrediencí, s vodou. Dočetla jsem se, že vodu tam přidávají proto, aby se během pečení z palačinky odpařila a tehdy palačinka zůstane vláčná a nadýchaná. Také přidávají dvě mouky v poměru 1:1. Autor: Triniti

Suroviny
250 ml
mléka
2 lžíce
vody
2 ks
vejce
špetka
soli
1 lžíce
cukru
2 lžíce
oleje
4 lžíce
hladké mouky
4 lžíce
polohrubé mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasickým způsobem připravíme palačinkové těsto. Mouku však nezapomeňte prosít.
  2. Pokud v těste nemáte žádné hrudky, můžete začít péct. Těsto nemusí ani stát v chladničce, můžete rovnou péct.
  3. Na malém množství oleje - podotýkám malém - pouze utěrkou mažu pánev, smažíme palačinky z obou stran dozlatova.
  4. Plníme například džemem, nutelou, tvarohem, povidly, ...
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář