Francouzské nadýchané palačinky se šlehačkou
Palačinky mohu na milión způsobů. Nedávno jsem v časopise natrefila na recept z Francie. Palačinky tam dělávají s jednou tajnou ingrediencí, s vodou. Dočetla jsem se, že vodu tam přidávají proto, aby se během pečení z palačinky odpařila a tehdy palačinka zůstane vláčná a nadýchaná. Také přidávají dvě mouky v poměru 1:1. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
250 mlmléka
2 lžícevody
2 ksvejce
špetkasoli
1 lžícecukru
2 lžíceoleje
4 lžícehladké mouky
4 lžícepolohrubé mouky
- Klasickým způsobem připravíme palačinkové těsto. Mouku však nezapomeňte prosít.
- Pokud v těste nemáte žádné hrudky, můžete začít péct. Těsto nemusí ani stát v chladničce, můžete rovnou péct.
- Na malém množství oleje - podotýkám malém - pouze utěrkou mažu pánev, smažíme palačinky z obou stran dozlatova.
- Plníme například džemem, nutelou, tvarohem, povidly, ...
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Francúzske nadýchané palacinky so šľahačkou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU