Francouzské nadýchané palačinky se šlehačkou

Recept Francouzské nadýchané palačinky se šlehačkou

Přidal: , 3.8.2017

Kategorie: Sladká jídla, Palačinky, Dezerty, Oběd, Část dne, Snídaně

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Palačinky mohu na milión způsobů. Nedávno jsem v časopise natrefila na recept z Francie. Palačinky tam dělávají s jednou tajnou ingrediencí, s vodou. Dočetla jsem se, že vodu tam přidávají proto, aby se během pečení z palačinky odpařila a tehdy palačinka zůstane vláčná a nadýchaná. Také přidávají dvě mouky v poměru 1:1. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.8.2017

Kategorie: Sladká jídla, Palačinky, Dezerty, Oběd, Část dne, Snídaně

SUROVINY

250 mlmléka
2 lžícevody
2 ksvejce
špetkasoli
1 lžícecukru
2 lžíceoleje
4 lžícehladké mouky
4 lžícepolohrubé mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Klasickým způsobem připravíme palačinkové těsto. Mouku však nezapomeňte prosít.
  2. Pokud v těste nemáte žádné hrudky, můžete začít péct. Těsto nemusí ani stát v chladničce, můžete rovnou péct.
  3. Na malém množství oleje - podotýkám malém - pouze utěrkou mažu pánev, smažíme palačinky z obou stran dozlatova.
  4. Plníme například džemem, nutelou, tvarohem, povidly, ...
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit