NejRecept.cz Dezerty Moučníky Francouzské preclíčky
Francouzské preclíčky
Recept Francouzské preclíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Francie je velmi známé svým vynikajícím pečivem. Měkké, nadýchané a jemné preclíky z kynutého těsta. Autor: Romča

Romča Važa Romča Važa    ·   29.6.2015

Francouzské preclíčky

Francie je velmi známé svým vynikajícím pečivem. Měkké, nadýchané a jemné preclíky z kynutého těsta. Autor: Romča

Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
hladké mouky
1 sáček
sušeného droždí
cca 200 ml
vlažné vody
1 lžička
soli
asi 50 ml
oleje

Na potření:

1 ks
žloutek
1 lžička
sojové omáčky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Propracujeme těsto, necháme vykynout a pak si těsto rozdělíme na stejně velké dílky, utvoříme preclíky
    a necháme na plechu ještě chvíli kynout.
  2. Pak potřeme rozšlehaným žloutkem se sojovou omáčkou a pečeme v předem vyhřáte troubě na 180 stupňů dozlatova.
  3. Jednoduché na přípravu, proto tyto preclíky zvládnou i začínající pekařky. Podáváme ke kávě. Jsou jemné a nadýchané. Vrch můžeme polít čokoládou nebo posypat moučkovým cukrem. Dobré jsou i bez polevy.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář