Francouzské preclíčky

Přidal: Romča Važa, 29.6.2015
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Francie je velmi známé svým vynikajícím pečivem. Měkké, nadýchané a jemné preclíky z kynutého těsta. Autor: Romča
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Romča Važa, 29.6.2015
SUROVINY
Budeme potřebovat:
500 ghladké mouky
1 sáčeksušeného droždí
cca 200 mlvlažné vody
1 lžičkasoli
asi 50 mloleje
Na potření:
1 ksžloutek
1 lžičkasojové omáčky
- Propracujeme těsto, necháme vykynout a pak si těsto rozdělíme na stejně velké dílky, utvoříme preclíky
a necháme na plechu ještě chvíli kynout. - Pak potřeme rozšlehaným žloutkem se sojovou omáčkou a pečeme v předem vyhřáte troubě na 180 stupňů dozlatova.
- Jednoduché na přípravu, proto tyto preclíky zvládnou i začínající pekařky. Podáváme ke kávě. Jsou jemné a nadýchané. Vrch můžeme polít čokoládou nebo posypat moučkovým cukrem. Dobré jsou i bez polevy.
KOMENTÁŘE K RECEPTU