Francouzské řezy

Pokud se vám zdá, že máte málo koláčků na Vánoce, doporučuji ještě upéct tento. Je zcela jednoduchý a rychlý na přípravu. V původním receptu to byly měsíčky, ale nějak jsem při porcování zapomněla na původní tvar, tak moje jsou kolečka. Poleva sice trochu popraskala, ale to vůbec nevadí, tvárme se, že to takto mělo vypadat. Prudce oříškové, takže to vydrží dlouho, samozřejmě pokud to to nesníte dříve :) Autor: Petra

Přidal:Petra H, 21.12.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Francouzské řezy

Suroviny

Těsto:
6 ksžloutků
150 gmoučkového cukru
150 gmásla
150 gpolohrubé mouky
Náplň:
6 ksbílků
220 gcukru krupice
220 gpomletých ořechů
1 lžícekakaa

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme spolu s moučkovým cukrem a měkkým máslem do pěny. Když je hmota hladká a nadýchaná jako pěna, přidáme mouku a takto připravené těsto rozetřeme na plech, který jsme vyložili papírem.
  2. Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh a už jen vařečkou přimícháme kakao smíchané s oříšky.
  3. Navrstvíme na syrové těsto a vložíme do trouby. Pečeme nebo lépe řečeno sušíme při teplotě 140 stupňů, dokud povrch nezezlátne, trvá to cca 45 minut, ale po půl hodině sledujte.
  4. Ještě teplé nakrájíme na kolečka nebo měsíčky, už jak chcete.