NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Francouzské slané máslové sušenky
Francouzské slané máslové sušenky
Recept Francouzské slané máslové sušenky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   22.9.2016

Francouzské slané máslové sušenky

Někdy i nemožné chutě jsou ty nejlepší. Pokud jednou vyzkoušíte tyto slané francouzské máslové sušenky, bude to láska na první pohled. Nebíčko v tlamičce.

Suroviny
350 g
hladká mouka
250 g
moučkový cukr
200 g
máslo
5 ks
žloutku
1 lžička
sůl
6 g
prášek do pečiva

Vrch:

1 ks
žloutek
1 lžíce
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Suché suroviny - mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr a sůl smícháme v misce. Přidáme žloutky, máslo a zpracujeme kuličku, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně půl hodinu.
  2. Pak na pomoučené pracovní desce rozválíme těsto na tloušťku cca 0,5 cm a kulatou formičkou vykrájíme kolečka o průměru 5-6 cm. Ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení.
  3. Pomocí vidličky uděláme na povrchu vzory, potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého jsme přidali lžíci mléka a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 10-12 minut.

Zdroj: Citromhab

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář