NejRecept.cz Dezerty Moučníky Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč
Recept Francouzský hruškový koláč
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   22.2.2016

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč s krémem ze zakysané smetany. Je lahodný a velmi chutný, takže vřele doporučuji. Autor: Lacusin

Suroviny

Těsto:

200 g
hladké mouky
1 lžíce
moučkového cukru
120 g
másla
1 ks
bílek
špetka
soli

Náplň:

4-5 ks
hrušek
120 ml
zakysané smetany
3 ks
žloutky
150 g
krupicového cukru
30 g
hladké mouky
1 lžíce
rumu

Drobenka:

60 g
másla
60 g
hrubé mouky
60 g
krupicového cukru
špetka
skořice
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z mouky, 2-3 lžic studené vody, soli, cukru a másla připravte hladké těsto, zabalte ho do folie a dejte na půl hodiny do ledničky.
  2. Z odpočinutého těsta vyválejte kulatý plát a vyložte jím koláčovou formu. Předpečte 10 minut při 200 °C.
  3. Po předpečení potřete bílkem. Plátky hrušek poskládejte vějířovitě od vnějšího okraje do středu.
  4. Smíchejte zakysanou smetanu, žloutky, cukr, mouku a rum a nalijte na hrušky. Vraťte do trouby a pečte asi 30 minut, dokud krémová směs nezačne tuhnout.
  5. Na zapečený koláč nasypte drobenku a pečte ještě dalších 15 minut, aby se zbarvil dozlatova.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář