Francouzský koláč s cibulí a brokolicí

Slaný koláč na styl italské pizzy. Těsto však není kynuté, ale koupeno listové z obchodu. Nechtělo se mi, přiznávám. Ale ani tento lístový slaný koláč není špatný. Po pravdě, můžete přidat cokoliv, já jsem našla v ledničce ještě brokolici, obalovat a smažit se mi vůbec nechtělo, tak vzniklo toto. Autor: LuckaZubata

Přidal:, 27.8.2017
Kategorie: Dorty, Dezerty, Oběd
Recept Francouzský koláč s cibulí a brokolicí

Suroviny

350 glistového těsta
500 gbrokolice
4 kscibule
3 stroužkyčesneku
dle chutiolivový olej
120 gActivia bílá
lžícekremžské hořčice
2 ksvejce
dle chutisůl

Postup přípravy

  1. Těsto si vyválíme na pomoučeném vále, dáme do formy vyložené pečícím papírem a umístíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 15 minut. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Mezitím si hlávku brokolice natrháme na malé kousky a dáme vařit do vroucí mírně osolené vody asi na 15 minut.
  3. Cibule si očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi si na olivovém oleji osmažíme cibulku dozlatova, přidáme rozmačkaný česnek a osolíme. Nakonec přidáme vařenou brokolici a vše krátce orestujeme. Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. V míse si vyšleháme vejce asi s 2 špetkami soli, přidáme bílý jogurt a nakonec hořčici. Vše promícháme.
  5. Na těsto dáme zeleninovou směs a po lžících zalijeme vaječnou zálivkou. Dáme do trouby a pečeme při 180 stupních asi 20 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce