NejRecept.cz Dezerty Moučníky Geniálne FANTA řezy s tvarohovou náplní: Kdo neochutná, může litovat!
Geniálne FANTA řezy s tvarohovou náplní: Kdo neochutná, může litovat!
Recept Geniálne FANTA řezy s tvarohovou náplní: Kdo neochutná, může litovat!
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Tak jednoduchý koláček, který chutná snad každému. Je také sladký a to do krému a do želatiny nejde vůbec cukr. Na vrch jde ochucený nápoj Fanta a v tom je tolik cukru, že už nepotřebujete sladit vůbec nic. Někdo tento koláček zná pod názvem džusový koláček, kde se do želatiny přidává namísto fanty pomerančový džus. S Fantou to je chutnější, vždyť vyzkoušejte. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   3.5.2018

Geniálne FANTA řezy s tvarohovou náplní: Kdo neochutná, může litovat!

Tak jednoduchý koláček, který chutná snad každému. Je také sladký a to do krému a do želatiny nejde vůbec cukr. Na vrch jde ochucený nápoj Fanta a v tom je tolik cukru, že už nepotřebujete sladit vůbec nic. Někdo tento koláček zná pod názvem džusový koláček, kde se do želatiny přidává namísto fanty pomerančový džus. S Fantou to je chutnější, vždyť vyzkoušejte. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Kakaové těsto:

6 ks
vejce
5 lžic
polohrubé mouky
5 lžic
kr. cukru
2 lžíce
kakaa
100 ml
oleje
1/2 bal.
prášku do pečiva

Krém:

350 g
tvarohu
3 lžíce
moučkového cukru
350 ml
smetany na šlehání

Na vrch:

800 ml
Fanty
2 bal.
vanilkového pudinku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pořádně tuhé pěny, přidáme olej a nakonec mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
  2. Připravené těsto nalijeme do většího plechu, který jsme vyložili pečícím papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut. Sledujeme, každá trouba peče jinak, proto se řiďme tou svou.
  3. Upečené těsto necháme vychladnout.
  4. Naneseme tvarohovou náplň - tvaroh utřeme s cukrem a přidáme již vyšlehanou šlehačku.
  5. Fantu rozmícháme s pudinkovým práškem tak, abychom neměli žádnou hrudku a uvaříme hustší želatinu, kterou opatrně nalijeme na tvarohový krém. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář