Geniálne FANTA řezy s tvarohovou náplní: Kdo neochutná, může litovat!
Tak jednoduchý koláček, který chutná snad každému. Je také sladký a to do krému a do želatiny nejde vůbec cukr. Na vrch jde ochucený nápoj Fanta a v tom je tolik cukru, že už nepotřebujete sladit vůbec nic. Někdo tento koláček zná pod názvem džusový koláček, kde se do želatiny přidává namísto fanty pomerančový džus. S Fantou to je chutnější, vždyť vyzkoušejte. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Kakaové těsto:
6 ksvejce
5 lžicpolohrubé mouky
5 lžickr. cukru
2 lžícekakaa
100 mloleje
1/2 bal.prášku do pečiva
Krém:
350 gtvarohu
3 lžícemoučkového cukru
350 mlsmetany na šlehání
Na vrch:
800 mlFanty
2 bal.vanilkového pudinku
- Vajíčka vyšleháme s cukrem do pořádně tuhé pěny, přidáme olej a nakonec mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
- Připravené těsto nalijeme do většího plechu, který jsme vyložili pečícím papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut. Sledujeme, každá trouba peče jinak, proto se řiďme tou svou.
- Upečené těsto necháme vychladnout.
- Naneseme tvarohovou náplň - tvaroh utřeme s cukrem a přidáme již vyšlehanou šlehačku.
- Fantu rozmícháme s pudinkovým práškem tak, abychom neměli žádnou hrudku a uvaříme hustší želatinu, kterou opatrně nalijeme na tvarohový krém. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.
KOMENTÁŘE K RECEPTU