NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Geniální recept na piškotovou roládu, která se peče najednou s jablečnou náplní. Jednodušší roládu nenajdete.
Geniální recept na piškotovou roládu, která se peče najednou s jablečnou náplní. Jednodušší roládu nenajdete.
Geniální recept na piškotovou roládu, která se peče najednou s jablečnou náplní. Jednodušší roládu nenajdete.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Když jsem viděla tento recept, okamžitě mě zaujal. Nikdy jsem nezkoušela péct roládu přímo s náplní. Naopak, vždycky nejdřív dělám piškot a pak náplň, která se dělá zvlášť. Okamžitě jsem musela vyzkoušet tento recept a řeknu vám, je to báseň! Díky němu je roláda rychle připravená a je úžasně šťavnatá a chutná. A tak snadná na přípravu! Posuďte sami.

Mishenka Mishenka    ·   10.5.2024

Geniální recept na piškotovou roládu, která se peče najednou s jablečnou náplní. Jednodušší roládu nenajdete.

Když jsem viděla tento recept, okamžitě mě zaujal. Nikdy jsem nezkoušela péct roládu přímo s náplní. Naopak, vždycky nejdřív dělám piškot a pak náplň, která se dělá zvlášť. Okamžitě jsem musela vyzkoušet tento recept a řeknu vám, je to báseň! Díky němu je roláda rychle připravená a je úžasně šťavnatá a chutná. A tak snadná na přípravu! Posuďte sami.

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Náplň:

7 ks
jablko
podle chuti
skořice
podle chuti
krystalový cukr
1/2 ks
šťáva z citronu
1 ks
vanilkový pudink

Těsto:

4 ks
vejce
špetka
sůl
150 g
krystalový cukr
140 g
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli do husté pěny.
  2. Jemně přimícháme prosátou mouku, aby nám těsto nespadlo, ale zůstalo nadýchané. Odložíme stranou.
  3. Jablka oloupejte a nastrouhejte. Pokud jsou příliš šťavnatá, můžete je trochu vymačkat.
  4. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, skořicí, vše podle chuti, přidáme šťávu z půlky citrónu a pudinkový prášek.
  5. Jablkovou směs rozetřeme na pečící papír a na to rovnoměrně rozetřeme piškotové těsto.
  6. Pečeme asi 20 minut na 170 stupňů dozlatova.
  7. Těsto pak necháme mírně vychladnout, přikryjeme ho svrchu dalším pečícím papírem a překlopíme.
  8. Stáhneme z něj pečící papír, na kterém se koláč pekl a pomocí druhého papíru, kterým jsme přikryli již upečený koláč srolujeme roládu. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář