Gnochi se smetanovou omáčkou

Dnes jsem k obědu připravila trochu těžší jídlo, ale velmi chutné. Omáčka ze smetany, šunky, hrášku a sýra. Někdy si prostě moje tělo žádá i takové jídlo, které mě zasytí asi na celý den, ale to vůbec nevadí. Samozřejmě eidam můžete zaměnit za nivu, určitě to každý znáte - těstoviny se sýrovou omáčkou z nivy. Niva má velmi specifickou chuť, proto ne každý ji má rád. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 27.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Gnochi se smetanovou omáčkou

Suroviny

1 balenígnochi
10 dkgšunky
5 dkguvařeného hrášku
1 bal.smetana na vaření
3-4 kstrojúhelníčky sýra
5 dkgeidamu
dle chutikari
1 PLoleje

Postup přípravy

  1. Dáme vařit gnochci dle návodu na obalu.
  2. Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme na kapce oleje, přidáme vařený hrášek, zalijeme smetanou a lehce převaříme.
  3. Vmícháme tavený sýr do rozpuštění, obarvíme kari kořením.
  4. Nakonec pánev odstavíme a vmícháme nastrouhaný eidam. Možno bylinky na ozdobu. Ihned podáváme. Dobrou chuť!