Gnochi se smetanovou omáčkou
Dnes jsem k obědu připravila trochu těžší jídlo, ale velmi chutné. Omáčka ze smetany, šunky, hrášku a sýra. Někdy si prostě moje tělo žádá i takové jídlo, které mě zasytí asi na celý den, ale to vůbec nevadí. Samozřejmě eidam můžete zaměnit za nivu, určitě to každý znáte - těstoviny se sýrovou omáčkou z nivy. Niva má velmi specifickou chuť, proto ne každý ji má rád. Autor: Adddy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
1 balenígnochi
10 dkgšunky
5 dkguvařeného hrášku
1 bal.smetana na vaření
3-4 kstrojúhelníčky sýra
5 dkgeidamu
dle chutikari
1 PLoleje
- Dáme vařit gnochci dle návodu na obalu.
- Šunku nakrájíme na kostičky a osmahneme na kapce oleje, přidáme vařený hrášek, zalijeme smetanou a lehce převaříme.
- Vmícháme tavený sýr do rozpuštění, obarvíme kari kořením.
- Nakonec pánev odstavíme a vmícháme nastrouhaný eidam. Možno bylinky na ozdobu. Ihned podáváme. Dobrou chuť!
KOMENTÁŘE K RECEPTU