NejRecept.cz Dezerty Koláče Granko řezy na hrnky (fotopostup)
Granko řezy na hrnky (fotopostup)
Recept Granko řezy na hrnky (fotopostup)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Tyto Granko řezy na hrnky jsou pro všechny, kteří mají rádi ne příliš sladké dezerty. Já jsem si je zamilovala. Do krému jsem dala kokosové mléko, ale klidně můžete použít zakysanou smetanu nebo přidat o něco více šlehačkové smetany. Dezert je lahodný a s měkkou čokoládovou polevou je to neskutečná dobrota. Určitě vyzkoušejte. Autor: Jaja

Jaja79    ·   29.4.2025

Granko řezy na hrnky (fotopostup)

Tyto Granko řezy na hrnky jsou pro všechny, kteří mají rádi ne příliš sladké dezerty. Já jsem si je zamilovala. Do krému jsem dala kokosové mléko, ale klidně můžete použít zakysanou smetanu nebo přidat o něco více šlehačkové smetany. Dezert je lahodný a s měkkou čokoládovou polevou je to neskutečná dobrota. Určitě vyzkoušejte. Autor: Jaja

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
1 bal.
vanilkový cukr
1 hrnek
Granko
2/3 hrnku
olej
1 hrnek
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
1/3 hrnku
kokos

Na polití:

1 hrnek
uvařená horká káva

Na posypání:

trochu
kokos

Krém:

500 g
mascarpone
1 bal.
vanilkový cukr
3 lžíce
krystalový cukr
100 ml
smetana ke šlehání
160 ml
kokosové mléko

Čokoládová poleva:

80 ml
smetana ke šlehání
100 g
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Granko řezy jsou rychlé a jednoduché. Většinu surovin odměříte pomocí hrnků, což výrazně zjednodušuje celý proces pečení. Jde tak o ideální koláč, který si připravíte nejen o víkendu, ale i během hektického týdne.

  1. Celá vejce vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuhé pěny. Přisypeme hrnek Granka a šleháme, dokud se nerozpustí. Následně vmícháme olej, hrnek hladké mouky a celý prášek do pečiva. Nakonec už jen lehce vmícháme kokos a připravené těsto naneseme na plech s pečicím papírem. Hezky uhladíme a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů po dobu 20 minut. Já jsem použila plech o velikosti 30 × 25 cm.
  2. Upečené těsto polijeme horkou kávou a necháme vychladnout.
  3. Mascarpone, vanilkový a krystalový cukr vymícháme dohladka. Přilijeme smetanu ke šlehání a šleháme, dokud nezískáme hladký krém. Nakonec přidáme kokosové mléko a na nejnižších otáčkách mixéru zašleháme.
  4. Krém rozetřeme na vychladlý politý korpus a na krém naneseme čokoládovou polevu – smetanu zahřejeme a těsně před bodem varu odstavíme. Horkou smetanou zalijeme čokoládu a mícháním ji rozpustíme.
  5. Necháme pořádně ztuhnout, vrch posypeme kokosem a nakrájíme na řezy.

Granko řezy jsou výborné a zachutnají úplně každému. Pokud byste kromě nich chtěli naservírovat sobě nebo svým blízkým spíše něco ovocného, vyzkoušejte například tyto milionářské řezy s meruňkami, které se rozplývají na jazyku.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář