Gratinovaná zelenina
Trochu si odpočineme od vánočního pečení a upečeme si gratinované zeleninku.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
2-3 ksbrambory
2 ksrajče
1 kscuketa
200 mlsmetana na vaření
1 ksvejce
50 mlmléko
50 gstrouhaný sýr
1 lžíceparmazán
1 lžícestrouhanka
trochumásla
sůl, pepř
- Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme je vařit do osolené vody. Nevaříme je do měkka, ale "al dente".
- Cuketu a rajče nakrájíme také na plátky jako brambory a jemně osolíme.
- V misce rozmícháme vajíčko s mlékem, smetanou, pepřem a rovnoměrně zalijeme zeleninu v zapékací míse. Posypeme strouhaným sýrem a směsí parmazánu a strouhanky. Máslo nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je na vrch. Zapečeme po dobu 20 minut a můžeme podávat.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU